2017. november 3., péntek

AZ INTERNET NEM FELEJT - PHARAON, A TÖMEGNEVŰ KÖRÖZÖTT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.11.03.


Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. november 3-án kiderült, hogy a Dömötör Csaba elnevezés tömegnévnek számít a hazudós államtitkárok világában.

És a Rogán Antal is egy tömegnév a helikopteren lakodalomba repülő miniszterek világában. Orbán Viktor miniszterelnököt pedig csupán összetévesztik egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát.

Ezt írtam akkor erről.

"Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az arab világban a Ghaith Pharaon tömegnév, ezért nem biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélnek. Ha ez a Ghaith Pharaon az a Ghaith Pharaon volna, akit az Interpol és az FBI köröz, akkor, amint belépne Magyarországra, rögtön letartóztatnák.

A Dömötör Csaba elnevezés nem az arab világban, hanem a hazudós államtitkárok világában tömegnév.

Néhány héttel ezelőtt, az akkor még nem bezárt Népszabadságnak Rogán Antal azt nyilatkozta, hogy ő nem utazott a családjával helikopteren Szabó Zsófi színésznő lakodalmára. Bizonyára összetévesztették valakivel, mondta a miniszter, ami eléggé életszerű, mert köztudott, hogy Magyarországon a Rogán Antal tömegnév, miniszterek között pedig különösen gyakori.

Mondjuk, Rogán Antalt bizonyára könnyű összetéveszteni valakivel, de leginkább egy olyan emberrel, akiről később kiderül, hogy ugyanúgy miniszter, mint Rogán Antal, és ugyanúgy helikopterrel utazott Szabó Zsófi színésznő lakodalmára, mint az az ember, akit a nem sokkal később bezárt Népszabadság, legalábbis Rogán Antal állítása szerint, összetévesztett Rogán Antallal.

Magyarországon, amelyet sokan, bizonyára tévesen, Magyarországnak vélnek, az is megesik olykor, hogy az itt élő természetes személyek közül sem biztos, hogy mindenki az, akinek látszik.

Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is csak összetévesztik valakivel, aki nem biztos, hogy ő. Vagyis, egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát, miközben az igazi Orbán Viktor nem biztos, hogy diktátor, nem köpköd szotyolát, és állandóan zsebre vágja a kezét, modortalanságból kifolyólag..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.