2017. november 3., péntek

A KÁDÁR-RENDSZERRŐL ÁLMODOZNAK A MAGYAROK

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.11.03. 


Óvatosan és csak nagyon keveset mernek álmodni a magyarok, de a Fidesz szimpatizánsai mindenkinél optimistábbak saját jövőjükkel kapcsolatban. Magunknak boldog családi életet, biztos munkahelyet és megélhetést kívánunk, az ország számára pedig magasabb fizetéseket, nyugdíjakat, jobb egészségügyi rendszert és fejlettebb gazdaságot. A remények és álmok horizontjait jócskán befolyásolják a társadalom szörnyű anyagi körülményei, az emberek fele már egy nettó 300 ezres havi fizetést is álmai fizetésének tartana.


Mindezekre az adatokra a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány pénteken bemutatott kutatásából derül fény. A Magyar Álom c. kutatás arra kereste a választ, álmodnak-e, és ha igen, miről a magyarok, de olyan dolgok is kiderülnek belőle, mint hogy mit gondolunk a múltról és a jövőről. Az eredményekből kiderül, hogy az „amerikai álom” mintájára létezik-e olyan, hogy „magyar álom”, és ha igen, miről szól.

A magyarok 64 százaléka nem álmodik.

Legalábbis MÁR nem álmodik. A társadalom ugyanis három viszonylag egyforma nagyságú részre osztható, a reprezentatív kutatás szerint. 35 százalék azok aránya, akik szoktak álmodozni saját jövőjükkel kapcsolatban, és kb. ugyanennyit, 38 százalékot tesznek ki azok, akik sosem álmodoztak. Köztük helyezkedik el az a 26 százalék, akik régebben álmodoztak, de mára felhagytak ezzel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.