2017. november 13., hétfő

ORBÁN VIKTOR LEGYŐZI A NYUGATOT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2017.11.13.


Mi már 60 évvel ezelőtt is csak egy lépésre voltunk attól, hogy leelőzzük a Nyugatot - legalábbis Nyikita Szergejevics Hruscsov, a Szovjet Kommunista Párt főtitkára szerint. Éppen hét évtizeddel ezelőtt, a magyar forradalom vérbefojtása után néhány hónappal, az első szovjet szputnyik fellövésekor hirdette meg Hruscsov a "dognaty i pregnaty" programját, amely a Nyugat utolérését és lehagyását tűzte ki céljául.


Nem mondhatjuk, hogy nem volt nagyralátó elképzelés. Hruscsov azt ígérte a szocialista tábor országainak, hogy 20 év múlva mind gazdasági teljesítőképességben mind pedig a társadalmi jólétben elérjük a nyugati országok szintjét, és azután a határ a csillagos ég lesz. A gaz imperialisták kétségbeesve próbálnak majd lépést tartani velünk, de minél inkább szedik a lábukat, annál jobban lemaradnak, mivel mi ideológiailag annyival felsőbbrendű rendszert építünk, hogy lemaradásuk egyre csak növekszik. 

Aztán 1981-ben, a nagy sietségben a magyar gazdaság olyan gyalázatos helyzetbe került, hogy a célegyenesben nem volt más választásunk, mint hogy a rothadó Nyugatnál házaljunk életmentő kölcsönért... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.