2017. november 13., hétfő

IGENIS VAN DIZÁJNBŰNÖZÉS - MÉG TÖBB MILLIÁRDÉRT ÉPÍTI GARANCSI CÉGE A MOME-T

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2017.11.13.


A kormány 19,4 milliárd forintot adott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztésére, ami három részben valósul meg. Mindhárom ütem kivitelezését a Garancsi István tulajdonában álló Market nyerte, az új épületekből a városlakók az utcafronton csak egy magas fekete falat láthatnak. Drónvideón mutatjuk a helyszínt.

A kormány három évvel ezelőtt, a 1438/2014. (VII. 31.) számú határozatában döntött arról, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark kialakítására 2018-ig 12,6 milliárd forintot biztosít. 2016 végén egy újabb kormányhatározat ehhez az összeghez hozzátett még 6,8 milliárd forintot, az egyetem költözésére pedig 89,8 millió forintot biztosított. A MOME ugyanis a XII. kerületi Zugligeti út 9–25. szám alatt zajló építési munkák idejére 2016 őszén átköltözött a Budapesti Műszaki Egyetem Z épületébe a XI. kerületbe.

A projekt három ütemben valósul meg

1., a Műhelyházat már 2016 márciusában átadták

A MOME által nettó 1,1 milliárd forintra becsült épületet 1,4 milliárd forintért építette az M-Z-A konzorcium, ami egyedüli indulóként nyerte meg az erre kiírt közbeszerzést. A konzorcium vezetője a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. volt.

2, a Médiaház és Műteremház kivitelezése még folyamatban van

A MOME által nettó 2,1 milliárd forintra becsült munkára kiírt közbeszerzést 3,1 milliárd forintos ajánlattal nyerte el a Market tavaly nyáron. Néhány napja a szerződéshez hozzácsaptak egy 75 millió forintos tartalékkeretet az esetlegesen felmerülő pótmunkák fedezetére.

3, Tudásközpont, MOME Szíve, Gondűző villa, oktatási épületek, kültéri munkák

2017 tavaszán eredménytelen lett az erre kiírt közbeszerzés, mert a MOME maximum bruttó 11,5 milliárdot szánt a munkára, a Market pedig – egyedüli pályázóként – ennél jóval drágábban, bruttó 13,8 milliárd forintért vállalta volna a kivitelezést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.