2017. december 29., péntek

A MAGAM RÉSZÉRŐL KÖSZÖNÖM A KORMÁNYNAK ÉS KÜLÖN ORBÁN VIKTÓRNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - EGYÉB
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.12.29.


Mindössze két nap van hátra az évből, aztán folytatódik minden. Én legalábbis soha nem tapasztaltam olyasmit, hogy bármi új kezdődne csupán azért, mert el kell kezdeni megszokni egy új évszámot. A világviszonylatban is elnyomott, önmagát jobboldali konzervatívnak meghatározó, de attól fényévekre, ám legalább teljesen más irányban tenyésző Orbán-kormány és udvartartása már megkezdte a kötelező nyájterelő-jajveszékelést. Csinálják ők ezt egész évben, mert a társadalom lerablása, az uniós források és az adóforintok pofátlan, de legalább gátlástalan elzsákmányolása nem szünetel az év egyetlen napján sem, de mivel maradt némi apró a kasszában, amit még ki lehet onnan markolni az év vége előtt, most ráerősítenek a hörgésre. Hogy ne a sajátlábak erősítésére szétlopott (propagandaoldalak, pártmédia, oligarchák, szavazatszerzésben hatékonyan közreműködő kül- és belhoni egyének, csoportok és egyházak zabáltatása) iszonyatos összegekre figyeljünk, hanem arra például, hogy majd most jön Milo Yiannopoulos megélhetési provokátor és akkor az mennyire vicces már, hogy a baloldal szétidegesíti magát, amiért a Fidesz meghívta a jóembert egy konferenciára.
Szerintem a kormánypárt eleve vonzódik az ilyen tudathasadt alakokhoz. Biztosan hiányzik nekik a volt főtanácsadójuk, aki meleg zsidóként megalkotta a melegek és zsidók elleni gyűlölet alaptételeit. Egyébként is ilyen sérültekkel van tele a kormány és környéke, a kommunistagyűlölő volt MSZMP pártkatonáktól a hívőkön egykor harsányan gúnyolódó, mára megtért horogkeresztényekig, a pocakos katonákat kiröhögő elhízott szotyolaköpködőtől az értelmiségieket tornából felmentettnek tituláló, szerencsétlen testi – és lelki – adottságaiktól frusztrált megmondóemberekig. Milo Yiannopoulos egyáltalán nem lóg ki a sorból. Ott a helye.
Sokkal érdekesebb és fontosabb mindaz, amiről nem harsog a pártpropaganda. Az alábbi adatsorokat olvasva gondoljunk az egyetlen budapesti hospice-ház által kért 50 milliós támogatásából megadott 40 millióra és a maradék 10 millió helyett kapott kioktatásra: gazdálkodjanak ügyesebben. Gondoljunk a rendszeresen lerohadó fűtési rendszerekre, a kórházakban, iskolákban, mentőállomásokon, tűzoltóállomásokon vacogókra, a hiányzó diagnosztikai berendezésekre, az idősotthonok szűkös kapacitása miatt méltatlan körülmények között tengődő idős, beteg emberekre, a 20-30 000 forintból megélni képtelen rokkantakra, a gyógyszerüket kiváltani képtelen betegekre, az ingyenkonyhák előtt kígyózó sorokra, a leszakadó vidékre, a szinte teljes munkanélküliséggel sújtott zsákfalvakra, a tűzifa hiányában szeméttel, ronggyal fűtött lakásokra, a kórházba magunkkal hurcolt gyógyszerekre, evőeszközökre, pizsamára, vécépapírra, lázmérőre, a beteg gyerekük mellett, a padlón alvó szülőkre. És gondoljunk arra, hogy a társadalom a nagyon kevésből micsoda erőfeszítéseket tesz azért, hogy ezeken az embereken segítsen, miközben a kormánypárt a saját politikai és anyagi haszonszerzésének biztosítására hová talicskázza az általunk befizetett, a fenti célkora szánt adóforintokat. Sorolom. Minden adat a Magyar Közlönyből származik, egytől egyig hivatalos.
Szombathelyi Egyházmegye – A jáki apátsági templom restaurálásának folytatása és értékeinek bemutatása – 2020-ig bezárólag: 2 037 525 000 Ft.
Szombathelyi Egyházmegye – A kőszegi Jézus Szíve-templom részleges helyreállítása – 400 000 000 Ft.
Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete – A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete beruházásai – 500 000 000 Ft.
Erdélyi Református Egyházkerület – A bonyhai Bethlenkastély rehabilitálása – 2 001 302 960 Ft.
Hit Gyülekezete – Hit Park területén rendezvényközpont létrehozása – 394 030 200 Ft.
Szent Pál Akadémia – Hit Park területén könyvtár létrehozása – 364 159 800 Ft.
Magyarországi Sajátjogú Metropolitai – A Görögkatolikus Metropólia fejlesztési céljainak támogatása – 2 800 000 000 Ft.
Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház – Görögkatolikus templom és közösségi tér építése a fővárosban – 800 000 000 Ft.
EsztergomBudapesti Főegyházmegye – Keleti egyházművészeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban és az Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó egyéb görögkatolikus programok az országban – 200 000 000 Ft.
Hajdúdorogi Főegyházmegye – Főegyházmegyei fejlesztések – 200 000 000 Ft.
Nyíregyházi Egyházmegye – Egyházmegyei fejlesztések – 200 000 000 Ft.
Miskolci Egyházmegye – Egyházmegyei fejlesztések – 200 000 000 Ft.
Szlovákiai Református Keresztyén Egyház – Református beruházások és fejlesztések Felvidéken – 1 774 000 000 Ft.
Erdélyben megvalósuló programok és támogatások – Erdélyi Médiatér Egyesület – 1 450 000 000 Ft...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.