2017. december 6., szerda

ELREJTŐZNÉNEK A NER-LOVAGOK - II. RÉSZ

INDEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2017.12.06.


2010 és 2017 között nagyon sok fiatal magyar üzletember lett milliárdos, vagy legalábbis nagyon nagy vagyon tulajdonosa. Sorozatunk első, felvezető részében a gazdagodás útjait vizsgáltuk. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy hol nyaralnak, milyen hobbikra költenek, vagyis hogyan fogyasztanak a szabad idejükben a NER-arcok.

A NER fiatal haszonévezői nagyon hamar lettek milliárdosok. A legfiatalabbak, a járadékvadászok sokkal inkább mutatják a lottógyőztes-attitűd jeleit, vagyis bátrabban fogyasztanak, könnyebben csúsznak a magán-repülőgépes hétvégi kiruccanások, a saját elektromos jacht, az Aston Martin.

Az old school csapat, vagyis az idősebbek, illetve akik piaci alapon, keményen megdolgoztak a pénzükért, másképpen fogyasztanak, sokszor nem igazán költenek az életszínvonalukat érdemben megemelő utazásokra, hobbikra. Nem kifejezetten puritánok, hiszen régóta jól élnek, de azzal a szinttel alapvetően elégedettek. „Aki organikusan, evolúciós lépcsőkkel érte el a jólétet, az inkább rak félre, de a hirtelen meggazdagodottak körében kevésbé gondolnak a jövőre" – hallottuk e körről.

Úgyis megint mi nyerünk – gondolják, vagyis hisznek a jövőben, hogy fennmarad a „flow”, lesz továbbra is jövedelemáramlás, ráadásul az a néhány ember, akikhez ez a csapat igazodni, csapódni szeretne, azoknak tényleg van mit elkölteniük, velük kell tartani a lépést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.