2017. december 1., péntek

EMBERARCÚ POLITIKÁT!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: KACZVINSZKY BARBARA
2017.12.01.


Politikus Bubáim! Gondoltam, szólok én is, mert hát ugye a választás rólam, az állampolgárról is szólna. Számolgattok, nem számolgattok egymással, magatokkal. A politikai matematikátokban egy magamfajta maximum egy mínusz.

Talán csak a kicsi vagy az általatok hibásnak gondolt halmazokban plusz. Szóval, esélytelen. Ezért az esélytelen értelmiségi nyugalmával írok. Van, amikor leszámoltok, van, amikor kiszámoltok – csak elszámolás van ritkán. Meg szembenézés. De ettől függetlenül, tudom, lesz, aki a végén nevet. Én még ritkán nevettem.

Természetesen nem szólok bele a dolgaitokba. Nekem édes mindegy, közületek ki árulja el a másikat, vagy hogyan hazudja le a csillagos eget. Pillám sem rezdül, ha gyékényeitekről ezerfelé húztok, noha valaha együtt árultátok a politikai portékát. Az sem érdekel, ha magasról tesztek rám, mert már a költő is megírta, makulátlan a céda, mocskos a szűz. A vélemény meg szabad. Kifelé. Értjük egymást.

Nem vagyok fontos nektek, számotokra érdektelen, mit gondolok, vagy mit teszek, hisz csak egy vagyok, nektek meg a tömeg a fontos. No de hol a tömeg? Már úgy mögöttetek? Én csupán egy elárvult, hatalmas, szinte cserbenhagyott tömeget látok. Szomorú és kétségbeesett embereket. Ti nem látjátok? A közélettel való foglalatosság nem az, ha egymást járatjátok le. Okkal vagy ok nélkül, pont nem érdekel. Ne gyerekeskedjetek! Attól, hogy valaki nem pártpolitizál, még nem hülye.

Ha Ti sem hisztek magatokban, hát én hogyan hihetnék? Nem úgy van az, hogy a választó csak menjen választani, oszt jó napot. Nem úgy van az, hogy ne ugráljon, ne pofázzon, csak szavazzon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.