2017. december 1., péntek

MERT HÜLYÉK VAGYUNK, DE LEGALÁBB BAROMIRA NAGY ÖNÉRZETTEL MEGÁLDOTT HÜLYÉK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.12.01.


...Márpedig ha valaki valamilyen szervezet vezetője, ha közpénzzel gazdálkodik, akkor azzal el kell számolni. Pont. Azért felelősséget kell vállalni. Első körben a vezető a felelős. Nem azért, mert szőke és nem azért, mert férfi, vagy nő. Nem is azért, mert magas, alacsony, cigány, palóc, tót, sváb. Hanem azért, mert a beosztása felelősséggel jár.

Tudom, mindez nálunk nem igaz. Itt csak annak kell vállalnia a felelősséget, aki nem fizetett parkolási díjat, vagy el akarta bliccelni a vonaton a jegyvásárlást. Aki egyszer felnyalta magát a politikai pöcegödörig – mindegy, hogy mikor, akár Árpád vezér idejében is – az érinthetetlen. Márpedig Farkas Flórián főleg érinthetetlen, hiszen vidáman hazudhatta azt is, hogy diplomája van, sőt, egyetemi előadásokat is tartott. Aztán kiderült, hogy ez nem pontosan igaz így, az általános iskolát a börtönben sikerült befejezni, az érettségi meglétére nincs bizonyíték, de na és? Történt valami? Semmi.

Egy ilyen erkölcsi magaslaton álló ember esetén az a minimum, hogy fideszes képviselő és miniszterelnöki biztos is legyen. Az ezzel járó mentelmi joggal, természetesen. Márpedig a mentelmi jog – és persze Orbán Viktor és udvartartása – megvédi Farkas Flóriánt mindentől. A farkastól is.

Farkas Flórián személye nem érintett? Tényleg? Akkor jó, megnyugodtam. Örömmel finanszírozom az ő ártatlan ténykedését, bárhány milliárdba is kerül. Lófaszt, azt.

Tudnék szebben is fogalmazni, de semmi kedvem hozzá. Geci, tolvaj csürhe. Ráadásul egy olyan geci, tolvaj csürhe, amelyik a legsunyibb módon igyekszik kijátszani a rejtett rasszizmus nevű szemétséget. A franc nem támadja a cigányokat. Ezt az egy embert támadja mindenki és akkor is támadná, ha kínai lenne. Farkas Flórián felelős az eltűnt pénzekért, felelős a cigány embereknek szánt források eltüntetéséért, sőt, felelős a szavazatvásárlásokért is. Vezetőként felelős. Ha történetesen semmi köze nincs az elsikkasztott pénzekhez, a munkatársai ténykedéséért akkor is felelős. De nem vállalja a felelősséget. Mégpedig teljes politikai támogatással teszi. Az meg a világ csudája, hogy mindezt van pofája ennek a bandának megfejelni azzal, hogy üzengetnek a sajtónak.

Egyszer minden véget ér. Ez is. El fog jönni az a pillanat, amikor nem lesz mentelmi joga sem Orbánnak, sem Farkasnak, sem a többieknek. Mi is tudjuk, ők is tudják. Eljön az a nap. A felelősséget pedig mindenkinek vállalnia kell a tetteiért. Akár cigány, akár nem cigány. Bűnözőknek börtönben a helyük, nemtől, származástól, bőrszíntől függetlenül. Pont.

Végül: amelyik kedves olvasó elkezdi – többnyire a fotó alapján, mert olvasni is lusta, tehát ezt a mondatot sem fogja olvasni – Orbánt, vagy bárkit cigányozni, úgy letiltjuk, mint a szél. Mert egészen idáig éppen erről pofáztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.