2017. december 14., csütörtök

HOGYAN LEGYÜNK DIKTÁTOROK EURÓPA KÖZEPÉN? A MÉDIA LEROHANÁSA 3. - ONLINE KÖNYV 7. RÉSZ

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.12.12.


Koncessziós rendszer, avagy minden rossznak vége szakadhat egyszer

Előző rész itt.

Nemcsak jogi és pénzügyi, hanem az engedélyezés oldaláról is támadjuk be a számunkra kényelmetlen médiacégeket olyan koncessziós pályázati rendszerrel, amelyben csak az nyerhet, akinek mi engedjük. Írjunk elő olyan feltételeket, amelyeket csak kevesen akarnak vagy tudnak teljesíteni és adminisztratív eszközökkel is elutasíthatunk pályázatokat. A jóindulatunkra érdemtelen jelentkezők majd szembesülnek legfelsőbb szintre emelt kukacoskodással, például olyan kérdésekkel, miszerint a pályázatban az oldalak hátlapjai miért nincsenek szkennelve-számozva? Az is gond lehet, ha a megengedettnél 10%-kal több karakter van egy lapon, ráadásul nem is olyan betűtípussal meg nagysággal, mint ami az elvárt, így aztán a pályázó ne csodálkozzon, ha diszkvalifikálják. A kitöltendő űrlapok garmadában is rejtsünk el csapdákat – a kétszázhuszonhatodik oldal lábjegyzetéből kifelejtett iksz hiánya az egész beadvány bukását okozhatja.
A nyertes kilétét eldöntő pontozásos rendszert alakítsuk úgy, hogy ténylegesen csak a szubjektív ismérvek számítsanak, az objektív, mérhető és ellenőrizhető kritériumok pedig még véletlenül se lehessenek sorsdöntőek. Kiváló megoldás, ha az üzleti tervre adható pontszámok már magukban eldönthetik a pályázat sorsát, azaz csak a bírálón múlik, ki kap minimális és ki maximális pontszámot, magát a pályázatot meg titkosítsuk minimum 30 évre.
A koncessziós díjat határozzuk meg olyan magas szinten, hogy ép eszű vállalkozónak még csak ötlet szintjén se merüljön fel pályázat beadása. Követeljük meg azt is, hogy az égről a csillagokat is megígérjék a jelentkezők, például szülési szabadságról visszatérő fél éve munkanélküli mozgássérült nők fizikai munkakörben foglalkoztatása témában.
Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző és tutira minket támogató nyertest (azt, akit saját szisztémánkat kihasználva extra mértékben felülpontoztunk), netalán sikerült a strómanunkat első helyre befuttatni (szintén hasonló módszerrel), akkor senki és semmi sem tilthatja meg nekünk, hogy ne nyújtsunk segítő kezet...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.