2017. december 22., péntek

TEGYÜNK ÚGY, MINTHA TELJESEN RENDBEN LENNE, HOGY A KORMÁNY A MI ADÓNKBÓL MINKET HÜLYÍT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2017.12.22.


Halász János kormányszóvivő csütörtökön is vitte a szót. A kormányét, természetesen. Miután a Soros-tervvel nem célszerű megint előhozakodni, mert már a hívek nagyobbik része is röhög rajta, a migránsok pedig még mindig nem özönlötték el szép kis hazánkat, meg egyébként is mindjárt karácsony, egy kis sikerpropagandának volt itt az ideje.

A kormány dolgozik a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) további egyszerűsítésén, hogy még többen vehessék azt igénybe.
Egyszerűsítik az ügyintézést, és jövőre a harmadik vagy további gyermek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel összege. 
 A csok hozzájárul a gyermekvállalási kedv növekedéséhez – hangoztatta -, minden harmadik támogatást előre vállalt gyerekek után igényelnek. A befogadott kérelmek negyede új lakásokra érkezik. (MTI)
Rendben van. Most tekintsünk el attól, hogy én adófizetőként nem látom be, hogy miért is kellene nekem támogatnom bárki más lakásvásárlását. Tegyünk úgy, hogy ez rendben van. Akkor viszont miért nem támogatom mindenki más lakáshoz jutását is? Mennyivel értéktelenebb egy gyermektelen, egy meddő, egy idősebb – gyermekeit már felnevelt -, vagy akár egy szeretetben élő egynemű pár?
Tekintsünk el attól is, hogy mennyivel jobb, hasznosabb és egészségesebb lenne, ha bérlakás-program indulna a röghözkötést preferáló saját tulajdonú lakásvásárlás helyett. És ne foglalkozzunk azzal sem, hogy mennyivel hajtja fel az árakat a CSOK, és nélküle pont ott tartanánk, ahol most. Értem én, hogy akkor nem lehetne mutogatni az építőipari szárnyalást, sem a reménybeli születési statisztikákkal nem lehetne házalni. Tegyünk úgy, mintha teljesen rendben lenne, hogy a kormány a mi adónkból minket hülyít.
Fogadjuk el, hogy a CSOK remek dolog. És gondoljuk tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.