2018. január 24., szerda

KÓSA LAJOS FELESÉGÉNEK CÉGVÁSÁRLÁSA AZ EGYIK LEGSÚLYOSABB ÜGY, AMIT FELTÁRTAM - HADHÁZY ÁKOS

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.01.24.


Az LMP szerint felmerül a hivatali vesztegetés és a költségvetési csalás gyanúja is Kósa Lajos feleségének gyanús cégügyei kapcsán, ezért a párt feljelentést tett – közölte Hadházy Ákos társelnök. Az ellenzéki politikus felidézte, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter neje alig 6 millió forintért szerzett meg egy olyan céget, melynek a cégbírósági adatok szerint 139 millió forintos vagyona mellett összesen 30 millió forint tartozása volt.

Az LMP társelnöke szerint tovább növeli a gyanút, hogy a céget értékesítő Fiák János munkaerő-kölcsönző céget üzemeltet, és Kósa Lajos a tranzakció után alig egy hónappal épp egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésben, mely lehetővé tette a nyugdíjas munkaszövetkezetek létrehozását, hatalmas piacot létrehozva ezáltal a munkaerő-kölcsönző cégeknek.

Az ellenzéki politikus hozzátette: az értékesített cégről semmit nem lehet tudni: bevétele és alkalmazottai nincsenek, és az sem ismert, hogy mi lehet az a százmilliós vagyontárgy, ami valóban értékessé teszi a vállalkozást. Álláspontunk szerint azonban a több mint gyanús körülmények miatt a nyomozóhatóságoknak kell kiderítenie.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.