2018. január 21., vasárnap

MÉSZÁROS LŐRINC, HA SZARBA TENYEREL, AKKOR IS ARANYAT TALÁL?

VÁROSI KURÍR 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: bl
2018.01.21.


Baromi nagy mázlija van Mészáros Lőrincnek. Amihez nyúl, az szinte azonnal arannyá változik. Az utóbbi években felvásárolt –maga sem tudja mennyi–rengeteg csőd szélén álló céget, rövid időn belül már dőltek is a megrendelések. Talán még Lőrinc barát keze is elfáradt, a sok szerződés aláírásától

Semmit sem adnak “ingyért”


Még annak sem, akinek ilyen jó szimata van az üzlethez. Ne tartsanak rosszmájúnak, de azért, aki még akkor is kincsre lelhet, ha szarba tenyerel, az már tudhat valamit.

Zseniális húzásainak biztos van,legalább egy család ebben a honban, aki örül, kik elégedettek lehetnek az intéző munkájával. Persze marad neki is, de a hasznot – legalábbis a városi legendák szerint – más fölözi le.

Nemzeti milliárdosunk, aki keserves munkával felküzdötte magát az ország legtehetősebb oligarchái közé, most ismét jó üzletet hozott a tető alá.

Mindig eszembe jut valami, amikor a “tehetős” szót pötyögtetem. Az ország legkedvesebb vezetője, aki talán maga a haza, a tornyos házban hozta nemrégen a nyilvánosság tudomására, hogy nem volt sohasem tehetős ember, most sem az, és a jövőben sem szándékszik azzá válni. Mert minékünk ugye ilyen szerény urunk van, aki nem gyűjtött vagyont, pénze is alig van a számláján. Mit is mondhatnánk arra a politikusra, aki a diplomája megszerzése óta szinte kizárólag a politikából él, mindig a köz pénzéből tartotta el – szerényen – nagycsaládját. Bár egyre könnyebb dolguk lesz az asszonykájával, hiszen a lányaik közül ketten már kirepültek a családi fészekből. Persze a kelengye sok pénzét emésztheti fel a famíliának.

De azért is fogához kell a családnak a garast vernie, hiszen semmi megtakarításuk sincs.

A családfő, tavaly év eleji vagyonnyilatkozata szerint nejével közös bankszámláján 742 ezer forintjuk volt. Ebből még zsíros kenyérre sem igen telik, családi támogatásra szorulhat a kormányfő családja. De segíthetnek baráti kölcsönök is, láttuk bevált ez a ki tudja közszereplő- e Habony Árpádnál, de sok más fideszes politikus is úszik az adósságban.

Már megint elragadott a fránya hév, az őszinte sajnálat, ha látnák, könnyes szemmel írtam a fenti sorokat, olyan megható: egy ember, aki mindig igazat mond, aki olyan csóró mint jómagam. Ráadásul tökös legény, akitől fél az ellen. Nyugodtan alhatom, tudom, megvéd engemet!

No, de térjünk vissza, Lőrinc testvérre:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.