2018. január 10., szerda

ROGÁN ANTAL DOLGOZTA KI A RENDSZERT, AMIVEL AZ ÁSZ-ON KERESZTÜL BÜNTETI AZ ELLENZÉKET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.01.10.



2012-ben még díjat is kapott érte.

A Hagelmayer István-díjból évente három adományozható, az Állami Számvevőszék adja át. A kitüntetendő személyre bárki tehet javaslatot, a díjazottak személyéről az Állami Számvevőszék elnöke dönt. 


Ennek alapján 2012-ben három díj került kiosztásra, az egyik díjazott Rogán Antal volt. 

A sztoriban a csavar nem csak az, hogy egy volt fideszes tüntetett ki egy másik fideszest, de az indoklás is elég durvára sikerült.

Rogán akkor még az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnökeként kapta a díjat. Ő dolgozta ki ugyanis azt a számvevőszéki törvényt, aminek alapján ma az ÁSZ-t, mint fegyvert be lehet vetni az ellenzék ellen, pár hónappal a választások előtt.

Az ÁSZ által hozott döntésekre nincs jogorvoslat, gyakorlatilag bármelyik pártól önkényesen megállapíthatják (indoklás és bizonyítékok nélkül), hogy rosszul gazdálkodott és kiszabhatnak büntetést.

Az ellenzék így nagyon nagy bajban van: a Jobbik belengette, hogy meg is szűnik. Még két hetük van ugyanis, hogy befizessék a központi költségvetésbe az ÁSZ által kiszabott 331,66 millió forintos bírságot. A hivatal tegnapi közlése szerint a DK-nak és a Magyar Liberális Pártnak (MLP) pedig 15 napon belül kell rendeznie a 8,2, illetve 6,1 millió forintos büntetését. A DK és az LMP már egyértelművé tette, hogy nem fizetik be a bírságot. Az ÁSZ csak a Fideszt nem büntette meg, az Együtt esetében még a klímaberendezés elhelyezésébe is belekötöttek.

Amennyiben a büntetést a pártok nem fizetik ki – hétfő estig 54,6 millió forint adomány érkezett a Jobbik számlájára –, akkor a Domokos László (egykori fideszes országgyűlési képviselő) által elnökölt ÁSZ átadhatja az ügyet a Tállai András (ő jelenleg is kormánypárti képviselő) által vezetett Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), hogy a bírságot behajtsa.

Mindez Rogán Antal "érdeme".

A B1 blog ugyanis rábukkant arra a bejegyzésre az ÁSZ honlapján, ami 2012-ben született és nagy csinnadrattával kürtöli világgá, hogy Rogán Antal, két másik társával együtt kapott Hagelmayer-díjat. Ezt azok a kaphatják, akik

„kimagasló, példaértékű teljesítményükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vettek az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében, továbbá kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységükkel hozzájárultak a közpénzek hatékonyabb felhasználásához”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.