2018. január 19., péntek

TÍZ DOLOG, AMIÉRT JÓ A VIDÉKI ANGLIÁBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Christine
2018.01.19.


A Tíz dolog-sorozatban megjelenő listák egyik sajátossága, hogy rendkívül szubjektívek, azaz ami az egyik embernek hatalmas pozitívum, az a másiknak olyan rémisztő dolog is lehet, ami miatt a környéket is elkerülné. Ilyen például Christine tíz pontjának elsője, a kisvárosi nyugalom, amitől van, aki a falnak megy, más számára viszont az egyik legfontosabb dolgok egyike. Jöjjön tehát egy szubjektív lista arról, miért jó a vidéki Anglia!


„Chesham egy kisváros Londontól északnyugatra, ennek minden előnyével és hátrányával egyetemben.

1. Nyugalom

Ez mindjárt magába foglalja a jót és a rosszat is. Kisváros, tehát nyugi van. Idősebbeknek, kisgyerekes családoknak kiváló. Fiatal felnőtteknek kevésbé, mert itt este 6 után nincs élet és a kocsmákon meg a szupermarketen kívül minden zárva, szórakozási lehetőség kb. a nullával egyenlő.

2. Metró

Itt van a Metropolitan Line végállomása. Ez határozottan jó dolog, ha az ember szeretne könnyű összeköttetést Londonnal. Akármelyik szomszéd városból előbb minimum egy félórát-órát kéne buszozni ahhoz, hogy ugyanerre a metróra felszállhassunk.

3. Vásárlás


Ez rossz, mert hiába lakom a high street mögött, a mi kis városunkban charity shoppon, optikuson és szépségszalonon kívül nem sok minden van.

Ha szeretnék mondjuk egy cipőt venni, vagy kirabolnám az egyfontos boltot, akkor át kell jutni valamelyik környékbeli nagyobb városba. Ez busszal egy óra, ha férjem itthon van akkor kocsival huszonöt perc.

4. Iskolák

Nagyon jók. Legalábbis ami a primary school kategóriát illeti. Egyrészt sok van belőlük másrészt pedig alacsony létszámmal üzemelnek, tudnak figyelni a gyerekekre. A gyerek beíratása anno öt percembe került, Londonban ugyanez hat hónapomba telt.

5. Car boot sale


Az egyik legjobb dolog, bolhapiac angol módra. Ez olyan nekem mintha a múzeumlátogatást összekötnénk a parkbeli sétával és a kedvenc hobbinkkal. Valami eszméletlen jó hangulatuk van..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.