2018. február 12., hétfő

ÁDER SZERINT, AKI RÉSZT AKAR VENNI A VÁLASZTÁSOKON, AZ KÖLTÖZZÖN HAZA

SZTÁRKLIKK
Szerző: Sztárklikk
2018.02.11.


A Fidesz nem támogatja, hogy olyanok is szavazhassanak, akik nem élnek Magyarországon és nem adófizetői az országnak - mondta Áder János egy archív felvétel szerint.

Mint ismert, a teljes népesség mindössze ötöde ért egyet azzal, hogy a határon túl élők is voksolhatnak a parlamenti választáson. Még a Fidesz-szavazóknak is csak a 37 százaléka ért egyet a szavazati jog 2010 utáni kiterjesztésével, 26 százalékuk a baloldaliak többségéhez hasonlóan visszavonná a döntést, további 32 százalék pedig érvényben hagyná ugyan, de nem ért vele egyet.

Bizony, a Fidesznek sem mindig tetszett, hogy olyanok szóljanak bele a belpolitikai dolgokba, akik nem élnek Magyarországon.

Egy 1993-as videón Áder János teljesen egyértelműen arról beszélt, hogy a Fidesz nem támogatja a külhoni magyarok szavazati jogát.

A jelenlegi köztársasági elnök a beszédében több okot is felsorolt, hogy miért nem támogatja a választójognak azt a kiterjesztését, amit aztán 2011-ben a Fidesz kétharmados hatalma birtokában mégis megszavazott:

- Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,

- akik nem adófizetõ polgárai az országnak,

- és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.

- Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.