2018. február 24., szombat

HÉTVÉGI FIRKAKARCOLAT: HABONYIZÁLT KÖZÉLETI SZERENCSELOVAGOK ARMANI ÖLTÖNYBEN

VÁROSI KURÍR 
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2018.02.24.


Habonyizált jelző jelentése: Magyar közéleti magatartásforma, mellyel a külsőségek kirakatdíszeivel felcicomázott személy, vagy politikai irányvonal, megtéveszti az embereket, látványtervezéssel eltakarva a bennük rejlő ürességet.

Közéleti gigoló

A jobboldali populista, illiberális államépítés, unortodox gazdaságpolitika, kommunikációs trükkökkel és jogászi zsonglőrködésekkel eladva nem más, mint szemfényvesztő, üres nemzetieskedés. A csókosként hozzá dörgölődző, világnézeti szélhámossággal felvértezett haszon potyaleső pedig nem más, mint hasát süttető here a társadalom szorgalmas, munkás testén.

Habonyizált a mai hatalom minden megmozdulása. Kamu díszletekkel épített környezetben, csillogó törvény és rendeletfüzérekkel megvilágított szeméttakarás, piszkos anyagiakkal felékszerezett csókosokkal beültetett káder ágyásokkal. Kormányfő mellett feszítő tudás nélküli tudálékosság, belvárosi közéleti gigolóként galoppozó szerencselovagság, Armani Privé öltönyben feszítő, Pollini cipőkben toporgó egyhelybenjárás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.