2018. február 26., hétfő

SZEX, HAZUGSÁG, ROCK AND ROLL - A ROLLING STONES 50 ÉVE

24.HU
Szerző: JANKOVICS MÁRTON
2018.02.26.


Nemcsak a zenéről írtak máshogy, de tőlük ismerte meg Amerika a grupik és a rocksztárok péniszét gipszbe öntő művészek történetét is. Mi lesz a forradalmárokkal, ha megöregszenek és öltönyt húznak? És összerezzen-e még valaki egyáltalán, mikor meghallja az I Can Get No-t egy mosóporreklámban? Izgalmas dokumentumfilm az ellenkultúra legfontosabb magazinjáról, amely túlélte önmagát.

1980. december 8-án készült el a rocktörténet legmegrendítőbb fotója, amelyen John Lennon meztelenül, magzatpózban fekszik és csókolja arcon a nyakig felöltözött Yoko Onót. Eredetileg mindketten meztelenek lettek volna, de Ono végül mégsem akart vetkőzni, így kezdtek el a saját ágyukban improvizálni a kamera előtt. Annie Leibovitz két órát töltött a sztárpár otthonában, és már ott, a polaroid kép fölött állva érezték mindhárman, hogy különleges pillanatot sikerült elkapni.

Ez az, erről szól, tökéletesen megragadtad a kapcsolatunkat!

– mondta Lennon Leibovitznak. A zenészt pár órával később lőtte agyon New York-i házuk kapujában egy elborult elméjű rajongója, a fotó pedig pár héttel később jelent meg a Rolling Stone következő lapszámának címlapján, amely minden idők leghíresebb magazinborítójaként vonult be a popkultúra történetébe. A különbséget nem nehéz megérteni, ha egymás mellé teszünk két címlapot, amely a tragédiáról tudósít:..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.