2018. február 12., hétfő

TERHESSÉG ÉS SZÜLÉS NÉMETORSZÁGBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Rita
2018.02.12.


Amikor néhány napja megjelent Fanni posztja arról, milyen tapasztalat külföldön szülni, nem hittem volna, hogy így megindulnak az írások a témában. De megindultak, hiszen pár napra rá megjelent Zsófi története arról, miként zajlik mindez Ausztriában, ma pedig Németországba látogatunk Rita segítségével, aki ott adott életet gyermekének. (A képeket neki is köszönöm!).

„A történet 2016 januárjában indul, amikor kiderült, hogy a mi kis csodánk az orvosokat meghazudtolva mégis csak megfogant. Ami egy másik jó sztori, de ma nem erről írok.

A terhesgondozás

Az első alkalommal megállapította nőgyógyászom, hogy tényleg ott a baba és elmagyarázta, milyen vizsgálatok lesznek a jövőben. A Krankenkasse 3 ultrahangot áll, trimeszterenként egyet, bár hallottam olyat is, hogy orvosfüggő a dolog.

Az én orvosomnál lehetett ultrahang-csomagot venni 150€ - ért, minden alkalommal csinált ultrahangot, de van, akinek ez nem került pénzbe. Vannak fizetős vizsgálatok, de ha a számlákat megőrizzük, akkor visszakaphatunk valamennyi pénzt. A 36. hét körül ír egy beutalót a kórházba, azzal lehet majd menni szülni.

A kórház kiválasztás

Mi a 27. héten voltunk Infoabenden, ami minden kórházban van, általában meghatározott napokon. Nagy meglepetésre volt itt minden, üdítő, szendvics, süti, tudják a németek mi kell a terhes nőknek.

Itt orvos, aneszteziológus és a Hebamme, aki szülésznő és védőnő egyben, voltak jelen és magyarázták el, hogyan megy a szülés az adott kórházban. Az előadás után megmutatták a szülőszobákat és a kórtermeket.

Itt csak egy papírt kellett kitölteni, azt elfaxolni, kérdezték a vércsoportot a szülés várható időpontját és, hogy milyen szobát szeretnénk. .."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.