2018. március 10., szombat

NEM LEHET EMBEREKET TÖNKRETENNI AZÉRT, MERT ORBÁN VIKTOR NEM ÓHAJT FELELŐSSÉGET VÁLLALNI AZ ELMÚLT NYOLC ÉVÉRT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2018.03.10.


...Miután hosszú évekig, sőt évtizedekig tabutémának számított a politikusok magánéletében való turkálás, és miközben nekem mai napig is meggyőződésem, hogy az Orbán Viktor és bűntársai magánéletében való dagonyázás aljas dolog, a Fidesznek simán belefér, hogy a mindenhova beszivárgó gyűlöletre épülő intézményesített karaktergyilkosságok láncolatával terelje el a figyelmet saját korruptságáról, vállalhatatlanságáról. Ez itt a gyűlölettel, hazugságokkal, rágalmakkal etetett, elvtelenségben, erkölcstelenségben tocsogó ország keresztmetszete.

Hogy egy kampányba sok minden belefér? Lehetséges. Viszont az, amit a Finkelstein legszebb hagyományait felvirágoztató Habony-Orbán-féle gyűlöletgyár művel, az már békeidőben sem férhetett volna bele. Sem az, amit Vonával, sem az, amit Sorossal, sem az, amit Spéderrel, vagy éppen Tóbiás József családjával műveltek. Ez nem normális, ez nem védhető, ehhez senkinek nem kötelező az arcát, nevét adnia. És bár az is nagy kérdés, hogy a Hadházy kocsijából ellopott dokumentumok hogyan kerülhettek Vajna András Bors nevű ócska szennylapjához, az útszéli lejáratás puszta tényén túl a megdöbbentő az, hogy mennyi ember kapható ennek a förtelmes karaktergyilkos gépezetnek a működtetésére.

És nem azért sír a szám, mert a Hadházyhoz, vagy bárki máshoz képest jelentéktelen kis lapunkat és szerkesztőségünk némely tagját ugyanebben a hangnemben járatták le (igaz, egy huszadrangú felületen), hogy bűncselekményt elkövetve éltek vissza a személyes adatainkkal úgy, hogy tényfeltárásnak csúfolták a személyeskedő, hazug történetet, amit kitaláltak, hanem hogy miként akkor is, most is van ember, van alattvaló, van takonygerincű szolga, akinek belefér, aki végrehajta. Aki a szájára veszi, aki leírja, aki felületetet biztosít neki. Jellemzően fiatal emberek, még csak nem is a Kövér László-féle rosszemlékű rendszerek undorító maradványai.

Ez a tragédia. Ami jóval túlmutat azon, hogy az erkölcstelenség milyen korábban elképzelhetetlen mélységeiben vergődik egy olyan párt, amelyik vitázni nem hajlandó a politikai ellenfeleivel, de amelyik a csürhéjét ilyen módon uszítja rájuk. Gyáván, hátulról, a büntetlenség biztos tudatában, bűncselekmények sorát elkövetve. És miközben az egyszerűagyú szurkoló azon hüledezik, hogy a luxusrepülőgépező Hadházy Ákos éppen felakasztotta a szomszédját, hogy rá tudja tenni a kezét a lakására, az egyszerűagyú szurkoló soha nem fogja megtudni, hogy ez a Hadházy Ákos egyébként – amikor nem urizál és nem öldökli az embertársait – azért küzd minden eszközzel, hogy az a rezsim, amelyik az egyszerűagyú szurkolót naponta meglopja, eltapossa és agyilag leamortizálja, lehetőleg eltakarodjon oda, ahol a helye van.

Borzasztó ez a Fidesz szolgálatában álló láthatatlan végrehajtó hadsereg, amelyik bármilyen aljasságra képes. És az is borzasztó, hogy az agyhalálra kalibrált, elvakult emberek tömegei még mindig nem értik, milyen kétélű-sokélű fegyver a gyűlölet, és hogy miért baj az, hogy ha a transzparens közéleti viták helyét a felek egyikének-másikának ilyen söpredék lejáratása veszi át. Semmi nem legitimálhatja azt, hogy a közélet ilyen mocsokba süllyedjen, hogy lassan már minden ellenzéki politikust tömeggyilkos sarlatánnak lehessen bélyegezni, csak mert a Fidesz a közpénzből felvásárolt minden lehetséges felületen ezt óbégatja. Nem lehet embereket büntetlenül tönkretenni azért, mert Orbán Viktor nem óhajt felelősséget vállalni az elmúlt nyolc évért.

A Fidesz eszelős kapálózásából egyre nyilvánvalóbb: már ők maguk sem hiszik el, hogy a feléjük lejtő pálya, a képükre alakított választási törvény elegendő lesz arra, hogy megnyugtatóan le tudják győzni politikai ellenfeleiket. Ez nem vigasz és nem nyújt felmentést semmire. Mint ahogy az sem, hogy magukat objektívnek és kiegyensúlyozottnak feltüntető politológusok és sztárelemzők, akik az elmúlt évek fideszes pusztításai kapcsán távolságtartóan közölték, hogy a politikai érdekérvényesítésbe kvázi bármi belefér, most hirtelen erkölcsi alapon botránkoznak meg azon, hogy ide jutottunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.