2018. március 24., szombat

ÜZENIK ORBÁNÉK: NEM PATKÁNYOK A III/II-ESEK, AZ ÁRULÓK, DE PATKÁNYOK, AKIK ELMONDJÁK, AMIT GONDOLNAK

24.HU - POSZT ITT
Szerző: PETŐ PÉTER
2018.03.24.


Mert már nem csak az agyakat, a szíveket is átmosták a pártban. De ami tegnap betonnak tűnt, holnapra ropivá szelídül. Vélemény.

Egy mondat a Fidesznek erről a hetéről: az egykori III/II-es ügynök fideszes Szita Károly magyarázatként arra, hogy a mocskos kommunista diktatúra titkosrendőrségének a saját családjáról is jelentett, azt mondta, az ellenzék bármire képes. Aztán kiderült, Szabó Zsolt fideszes államtitkár 1,2 milliárd forintot parkoltat egy belize-i offshore számlán, Szatmáry Kristóf fideszes képviselő havi 2,5 millió „láthatatlan” jövedelemhez jut egy biztosítási trükk-konstrukciónak köszönhetően, ám elmaradt a gyermekes családok kilakoltatásáról szóló vitanap, mert a fideszes képviselők nem mentek be a munkahelyükre, a parlamentbe.

Mindez úgy tűnik, mintha a Fidesz egy hetének rezüméje lenne, ám valójában a mai Fidesz leglényegének összegzése.

Ha ugyanis lenne bármi ezen kívül, Orbán Viktor reagált volna valamelyik ügyre.

De nincs olyan erkölcstelenség, minősített hazaárulás, mely immár ne férne bele a kormányfőnek. Erről a politikai közösségről mindent elmond szegény Bayer Zsolt patkányozása: a publicista gyalázza azokat, akik szerint fenyegetés, gyávaság a kormányfői beszéd, melyben a választás utánra helyez kilátásba bosszút, leánykori nevén erkölcsi, jogi, politikai elégtételt, de nincs megjegyezhető mondata a saját családjáról jelentő III/II-esről.

Patkányok azok a magyarok, akik véleményt mernek nyilvánítani, de nem patkányok a magyarok árulói, akik komcsi diktatúrának jelentenek szeretteikről, vagy éppen elteszik a közösség pénzét?

Ma itt tart a kormánypárt, melynek a hatalom és a pénz maradt az identitása.

Az már oké, hogy a lopásnak nincs következménye, hiszen a rendszer összetartó ereje a korrupció. Legkésőbb az Elios-ügy óta nyilvánvalóan tudjuk, hogy közhatalmi eszközöket használnak arra, hogy szervezetten csaljanak, a közpénzt hatalomközeli magánvagyonokká alakítsák, és hogy megőrizzék saját maguknak tükörképességüket, elnevezték a lopást politikának, nemzetitőkés-réteg építésének, és ki tudja, még hogyan. Ám az már biztosan teljes nihilizmus, hogy az ügynökre sincs semmi reakció. Nincs morális felháborodás,

mintha már nemcsak az agyakat, hanem a szíveket is átmosták volna a Fideszben.

Egész történetük, identitásuk épült arra, hogy a kommunista rezsimmel szemben határozták meg magukat, önfeledten komcsiztak át évtizedeket, hogy aztán szó nélkül tűrjék, hogy soraikban ott az ügynök, a legaljasabb fajtából, aki lelkesen, örömmel mószerol. És az van, hogy erre nem válasz a visszaütés, mert saját erkölcseinket nem mások határozzák meg, azaz, ha szerintünk nem oké az ügynöklét, akkor nem attól függ okésága, hogy Medgyessy Péternek vagy Szita Károlynak hívják a kollégát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.