2018. május 2., szerda

AZ ÉLET TÚL RÖVID AHHOZ, HOGY EMIATT A 20 DOLOG MIATT AGGÓDJ!

LIFE ADVISOR BLOG
Szerző: Life Advisor
2018.05.01.


Néha úgy érzem, mintha az életem megrekedt volna és ugyanaz a robotikus, rituálészerű napok következnének folyton egymás után. Belekerültem egy spirálba,ami csak ismétlődik,ismétlődik és ismétlődik. Nem érzek semmi fejlődést, csak egy helyben toporgok újra és újra. Ezekben a pillanataimban szoktam leülni, mély levegőt venni és 10-15 percig csak magamra figyelni és visszaállítani a gondolataimat. Ebben a 10-15 perceben a "problémákat" elengedem és visszatérek a jelenbe frissen, kipihenten.Tudod, hogy mikor jöttek nekem ezek az elkalandozások? Amikor olyan dolgok miatt aggodalmaskodtam, amivel kapcsolatban egyébként nem kellett volna. Bemutatok neked 20 olyan dolgot, ami miatt felesleges aggódnod, hiszen az élet rövid, neked pedig azzal kell foglalkoznod,hogy megéld ahelyett,hogy csak leélnéd.

1. Számlák
Sokan feltételezik,hogy a halál és a számla a két biztos dolog az életünk során. Függetlenül attól,hogy havi vagy negyedéves számlákról beszélünk, bizony könyörtelenek. Ha figyelmen kívül hagyjuk őket, akkor pedig eluralkodnak a fejünk felett. Viszont tudnod kell,hogy számlákat mindannyian kapunk, még én is. Hagyni,hogy a számlák uralják az életünket azonban soha nem fog javítani az életünk minőségén.
Tudom,hogy ahogy megláttad ezt a szót,hogy nem érdemes a számlák miatt aggódni, már meg is fordult a fejedben, hogy persze könnyű ezt mondani. A számlák miatti aggódás egy dolog, a bizonytalanság, amit ilyenkor érzünk viszont egészen más. Biztosíthatlak arról,hogy a házad,autód,kábel tv, internet, gáz, villany stb. elvesztése nem fog megölni téged. Fejezd be a számlák miatti aggódást és ne hagyd hogy irányítsák az életed.

Mit tehetsz?

Hozz létre saját költségvetést és ragaszkodj hozzá.
Redukáld le a felesleges számlákat és szolgáltatásokat. Elképesztő,hogy mennyit segít. Saját példából mondhatom, hogy rá kellett jönnöm,hogy feleslegesen fizetek havi 15.000Ft-ot internet,tv,telefon trióért, ha valójában csak az internetre van szükségem. Így tehát lemondtam,amire nincs szükségem, így már megoldom 15.000 helyett havi 4880Ft-ból. :)

2. Pénz
Ha már a számlákkal kezdtünk, naná, hogy a pénz is napirendre kerül. A pénz az oka és a megoldása egyben az életben előforduló szükségtelen problémáknak. Mindig emlékezz arra, hogy a pénz valójában csak egy csereeszköz, ami mindenki életében valamilyen szerepet játszik. Az emberek sokszor elképesztő dolgokat tesznek meg egy papírdarabért. Az anyagi jólét azonban nem egyenlő a boldogsággal.

Mit tehetsz?

Vedd számba azokat a dolgokat, amelyek valóban boldoggá tesznek. A blogomon már olvashattál arról,hogy mit tehetsz, hogy ne a tárgyak jelentsék számodra a boldogságot, hanem sokkal inkább az élmények.

3. A múlt
A múlt egy bizonyos értelemben véve fontos, hiszen a múltban elkövetett hibáinkból tanulnunk kell, azonban nem szabad hagynunk, hogy az egész életünk a hatalmába kerüljön.

Mit tehetsz?

Mindannyian szembesültünk akadályokkal a múltban. Nem kell szégyellned, hogy ki vagy, honnan jöttél és azt sem szabad hagynod, hogy az ami a múltban történt, elvonja a figyelmed a személyes céljaidtól.

4. Pletykák

A pletyka az egyik legrosszabb dolog, hiszen egyáltalán nem lehetsz benne biztos,hogy mire hozzád eljut, már hányan írták át a sztorit. Másrészt nem kell neked más életével foglalkozni, mindenkinek megvan a saját élete és a szabad akarta,hogy azt csináljon,amit akar.

Mit tehetsz?
Ahelyett,hogy adsz a pletykákra, foglalkozz a saját életeddel. Az élet túl rövid ahhoz,hogy azon aggódj, vajon igaz-e amit XY-ról hallottál.

5. Gyűlölet

Gondolj azokra a hírességekre, akiket nem kedvelsz. Kim Kardashian, Justin Bieber, Michael Jordan stb. Függetlenül attól,hogy a világ nagyobb része hogy gondol ezekre az emberekre, sikeres pályafutásuk van. Alkalmazd ugyanezt a saját életedben is.

Mit tehetsz?

Az emberek nem mindig fogják szeretni, amit teszel. Ne foglalkozz azokkal, akik gyűlölnek téged, hiszen ez teljes mértékben őket minősíti, te pedig felelős vagy a saját életedért és hogy ott ki kaphat helyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.