2018. május 2., szerda

"KÉT MAGYARORSZÁG VAN, ÉS AZ EGYIKRŐL AZ ELLENZÉKNEK LÖVÉSE SINCS"

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÁGOSTON ZOLTÁN
2018.05.01.


Fekete-Győr András meghirdette az ellenzéki kiegyezés politikáját a Momentum Mozgalom keddi budapesti tüntetésén. Mindenkit várnak, atomonként akarják visszaszerezni a vidéket a Fidesztől.

Szeretném meghirdetni a kiegyezés politikáját – jelentette be Fekete-Győr András pártelnök a Momentum Mozgalom kedd délutáni budapesti tüntetésén. A Szabadság térről a Kodály köröndig vonuló demonstráción néhány ezer ember vett részt.

A felszólalásokat a párt elnökségi tagja, Cseh Katalin kezdte, aki arról beszélt, hogy szerelemből szeretné gyereket szülni, és nem Orbán Viktor kormányának egy olyan országban, ahol nem a migránsokat üldözik, hanem a korrupciót, és ahol bölcsődék és iskolák épülnek stadionok helyett. Beszélt az ellenzéki pártok április 8-i választási kudarcárl is, amelyről azt mondta, „rohadt nehéz” egy ilyen pofon után felállni, de senki ne adja fel, éls mindenki maradjon itthon.
Orbán Viktor tőlünk félhet a legjobban, és mi nem félünk tőle!

– zárta a beszédét.

Utána meglepetésvendégként Gyetvai Viktor, a Független diákparlament vezetője, az két korábbi nagy ellenzéki tüntetés egyik szervezője szólalt fel, aki azt mondta, hogy egységes ellenzék kell, de olyan, amelyik érdemben képviseli az embereket. Emlékeztetett, hogy rengetegen vannak, akik nem a Fideszre szavaztak, és most csalódottak, de szerinte a Fideszre szavazó, kiszolgáltatott helyzetben lévő közmunkásokat nem nem lehet hibáztatni. Kell egy közös nemzeti minimum a hazugsággal szemben, és cselekvésre van szükség. Cselekedjünk. szólított fel mindenkit tüntetésre május 8-án, a negyedik Orbán-kormány megalakulásának a napján, aztán hozzáfűzte:
Meg kell mutatnunk, van vér a pucánkban.

Gyetvai Viktor után a Momentum Mozgalom alelnöke, Soproni Tamás következett, aki arról beszélt, hogy neki nem az ellopott milliárdok fájnak, hanem azok a milliók, akikkel elhitették, hogy Magyarország másik fele ellenség, hogy nem az omladozó kórházak és a külföldre menekülő ápolók jelentette emberhiány veszélyes az egészségre, hanem Soros György-féle „gyíkemberek”, és akikkel elhitették, hogy a mi szövetségesünk Vlagyimir Putyin orosz elnök, nem pedig az Európai Unió....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.