2018. június 21., csütörtök

SEMJÉN VESZTEGETŐKRE VADÁSZIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.06.19.


Engedje meg a tisztelt nagyérdemű, hogy kedves miniszterelnökük nyelvén beszéljünk, így hátha világosabb lesz a mondanivaló. Az ő nyelvén mondjuk, hogy ő maga egy paraszt, de nem a földműves értelmében, a pártja bűnszervezet, ő maga maffiózó. A helyettese, aki a katolikus püspöki kar befolyása miatt koptatja a miniszterelnök-helyettesi posztot, s eszi az adófizetők kenyerét, egy korrupt álpolitikus, akinek börtönben a helye.

Ez utóbbival nem sok újat mondtunk, mert ebben a bűnszervezetben még a felfüggesztett börtönbüntetés is a törvény megcsúfolása bármelyik Orbán-vazallus esetében. De Semjén ebben a bűnszervezetben is a legarcátlanabb bűnözők egyike, akit a vadászataival kennek meg, majd előadja, hogy a mások által fizetett vadászatokhoz senkinek semmi köze, mert az a “magánélete”, és nem a “politikai munkája” része, már ha ilyen egyáltalán van neki.

Jogállamokban, amelyek közé nem tartozik Magyarország, ha egy miniszterelnök-helyettes bárkitől, hangsúlyozom, bárkitől bármilyen személyes ajándékot elfogad, mely meghaladja annak a mértékét, amit a kormányzati tagokra érvényes etikai kódex előír (ez nem lehet több egy olcsó kávénál), azt azonnal börtönbe kell csukni. Semjén azzal védekezik, hogy ezeket az ajándékokat magánemberként és nem miniszterelnök-helyettesi minőségében kapja.

Semjén annyira hülye, hogy azt sem tudja, hogy nem magánajándék elfogadható, például megajándékozhatja egy kormnányfő, egy király, de azt az ajándékot le kell adnia. Azt nem személyesen ő kapja, hanem a közjogi méltóság, a hivatal, amit betölt. Amikor a politikus magánszemélyként fogad el ajándékot, személyes előnyt bármilyen formában, azt nevezik korrupciónak.

A vesztegető mindig valamilyen személyes ajándékot, kedvezményt, előnyt nyújt valamely döntéshozónak. Ha pénz, akkor azt az alapítványába fizetik be, vagy a lánya tanulmányait finanszírozzák, valamilyen utazását, kedvtelését támogatják. A korrupció mindig személyes ajándék, a magánéletben jelenik meg, mint a vadászat esetében. Semjén azt mondja, hogy mivel a vadászati ajándékok a magánéletéhez tartoznak, ezért senkinek semmi köze hozzá.

Téved az állatgyilkos orvvadász. Elsősorban is az ügyészségnek lenne köze hozzá, ha nem egy olyan korrupciógyanús pártkatona lenne a legfőbb ügyész is, mint amilyen ő maga, akit a felesége révén fizet az MNB elnöke, nem csoda, hogy nem folyik ügyészi vizsgálat ellene. Ezek összeférhetetlen helyzetek, pozíciók, mert korrupciót jelentenek. Semjén azt mondja, hogy az “indiszkréció” lenne, ha elárulná, kikkel vadászik, s kiktől fogad el “meghívásokat”.

Semjén téved, mert ha a saját pénzén vadászik ő és a cimborája is, ahhoz senkinek semmi köze. De ha valaki fizeti a sokmilliós számlát Semjén helyett, akkor azt tudni kell, kicsoda, és azonnal vizsgálni kellene, hogy az illetőnek vannak-e állami juttatásai és kedvezményei, amelyekre hatással lehet Semjén. De ha nincsenek, még lehetnek. Mindenképp korrupció. Ebben a pozícióban ilyen ajándékokat elfogadni megengedhetetlen. Ráadásul Semjén gyűjti ezeket. Azzal kérkedik, hogy nem is tud minden “meghívásnak” eleget tenni.

Semjénről nyilvánosan tudható, hogy vadászati szenvedélye révén vesztegethető. Maga is nyilvánosan elmondta, hogy jegesmedvére és fókára szívesen vadászna, de a jelekből az látszik, hogy a legritkább esetben a saját pénzén. Egy normális országban ez az ember már nemzetbiztonsági kockázatnak is számítana, mert nem lehet tudni, hogy milyen külfölditől fogad el “magánajándékot”, vagy a magyar “jótevői” kikkel állnak kapcsolatban. Épp ezért nem is lehet szenvedélybeteget ilyen pozícióba ültetni. A sima korrupcióról nem beszélve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.