2018. július 20., péntek

A KÖZMÉDIA NEM AKAR ÖSSZEZAVARNI BENNÜNKET, EZÉRT BÖLCSEN HALLGAT BIZONYOS ESEMÉNYEKRŐL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.07.20.


Magyarország kormánya kezd a legpitiánerebb diktatúrák szintjére süllyedni. A külvilág felé csupa széppel, jóval villog, itthon viszont mindenkit igyekszik megnyomorítani, aki nem hiszi el a hazugságait. A kormány feje nem tűri a kritikát, nem viseli el, ha valaki ellentmond neki, akármelyik oldalon álljon az illető, ugyanakkor mindenkitől elvárja, hogy aládolgozzon a terveinek, akármilyen célokat szolgálnak is azok. Közben fő ellensége éppen az ország elhagyására készül, aki a biztonság kedvéért letétbe helyzete a miniszterelnök számára legkínosabb ügyekről szóló monológját.

Vajon miért nem lepődünk meg azon, hogy a közszolgálatinak hazudott hírcsatorna nem számolt be Orbán Viktor izraeli látogatásának legérdekesebb momentumáról, ami persze legkínosabb is volt a kétnapos látogatás eseményei közül? Eljutottunk odáig, hogy a közpénzből kitömött MTVA lényegében az állami cenzúra legfontosabb intézményévé vált. A magyar miniszterelnök ellen tüntető izraeli aktivisták ugyanis egyértelművé tették, hogy Orbán hiába mond hosszas litániákat az antiszemitizmus elítéléséről, hiába ítéli el a szavak szintjén a rasszizmust, a világ fejlettebb demokráciáiban nem hisznek neki.

Az M1 tudósítása annak ellenére „feledkezett el” az Orbán konvoját feltartóztató mintegy 20 fős csoport említéséről, hogy alapvetően nem befolyásolta a diplomáciai út sikerességét a kis incidens. Azt azonban a kormányhoz dörgölőző média is felfogta, hogy komoly üzenete volt az akciónak. A magyar kormányfő ugyanis egyre többször kényszerül cáfolni azt a vádat, hogy antiszemita, ugyanakkor általánosságban is többször megsérti az emberi jogokat, a humanitás szót pedig egyszerűen kihúzta a szótárából. Orbán legendás pávatáncát ugyanis már elég jól kiismerték külföldön is, így hiába emlékezik meg a holokauszt áldozatairól, a Soros György elleni állami hecckampány antiszemita vetületeit nem fogják neki elfelejteni neki sem Izraelben, sem az Egyesült Államokban, sem Németországban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.