2018. július 3., kedd

AKI ENNÉL ALJASABBAT TUD MUTATNI, AZ HAZUDIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.07.03.Nem is szívesen fűzünk hozzá magyarázatot, pedig Magyary Ferenc Hetekben megjelent cikke még biztosan abban az eufóriában született elmeroham, amikor a Hetek nagytudású főszerkesztője, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor újabb bizonyítékát adta, hogy hamis próféta. Azt állította, hogy Argentina és Messi átok alatt van, mert nem vettek részt egy izraeli edzőmeccsen, és Isten ezért bünteti őket. Ezt kell igazolni.

Nem mentség, hogy Németh Sándor képzetlen, műveletlen, érettségivel rendelkező ember. A Hetek főszerkesztő-helyettese Hack Péter, akinek tudnia kellene, hogy ez embertelen, és hazug, és mocskos, méltatlan nemcsak egy egyházhoz, de egy emberhez is. Magyary nem a saját szakállára írogat ilyeneket. Vagy a műveletlen főszerkesztő biztatására írta ezeket, vagy annak inspirációjára, az ő tetszését keresve. De valaki ezt jóváhagyta. Aki ezt tette, az tudta, hogy Némethnek ez a bunkóság tetszeni fog. S nem volt senki, aki azt mondja, ez aljas és mocskos, ráadásul nem is igaz. Ez zsigeri, sötét gyűlölet. Mitől egyház ez?


Messi egész élete, pályafutása Isten csodája. Messi ezt tudja, és egy hálás hívő ember. Ezek pedig ilyen alpári, mocskos módon beszélnek róla, és csak azért, hogy a szektában elhangzott hamis próféciához, elmebeteg és babonás szöveghez igazolást találjanak. Ez nem annak a felelőssége, aki ezt a borzalmat írta, hanem azé, aki ezt a légkört teremti, aki ileyenekt vár el, akinek így próbálnak megfelelni. Ez egy közveszélyes hely agymosással.

De a szervilizmusnak is van határa. A jó ízlés, az emberi együttérzés akkor is kötelező, ha valaki leszámolt az emberi méltósággal, az emberi jogokkal, a politikai korrektséggel, mint világot pusztító liberális ármánnyal. Márpedig a cikk egy ún. “egyház”, a Hit Gyülekezete központi folyóiratában jelent meg, amelyet Németh Sándor vezető lelkész főszerkesztőként jegyez. Amit itt alul látunk, nácizmus. Némethnek ez nem az első ilyen megnyilvánulása, s a Hit Gyülekezete tipikusan az a hely, ahol az egyszemélyi vezető szövegeit adják vissza...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.