2018. július 8., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: PUTYIN VÉBÉJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.07.08.


Hiába vannak jó meccsek (is), hiába szeretjük a jó focistákat, nem lehet a világbajnokság árnyékát eltüntetni. Márpedig ez az árnyék Putyin árnyéka, egy diktatúra árnyéka. Lehet, hogy a döntőt olyan csapat játssza, melynek hazájában rendszeresen embereket mérgez meg Putyin titkosszolgálata. Ha világbajnokok lesznek Moszkvában, az tragédia lesz.

A braziloktól elcsalt továbbjutás után órákon át síró brazil hölgyet azzal vigasztaltuk, hogy ne sírjon, végződhetett volna rosszabbul. Putyin lövethetett is volna. Csak kiesett a brazil válogatott egy csaló és harmadosztályú világbajnokságon, de nem mérgezték meg őket. A szerb bíró számláján még kereshetik majd, hogyan került rá 500 ezer dollár, de ez fel sem tűnik egy ilyen korrupt ország esetében, pedig egy meg nem adott 11-esért jó kereset.

Putyin államilag bekokózott csapata még remélhette, hogy a horvátokat kiveri, de Rakitic kiejtette őket, aminek még komoly következménye lesz az orosz NER-en belül. A brazilok voltak a legesélyesebbek, őket ki kellett ejtetni. Persze, ők is nyerhettek volna, ha belövik a helyzeteiket, ezért nem is ennek alapján ítéljük meg Putyin világbajnokságát. Egyszerűen bűzlik és mocskos az egész. Egy tömeggyilkos saját maga fényezésére használja a sportot.

S bármennyire is átalakult a versenysport, az üzlet, a dopping eltorzította a nemes verseny ideáját, mégiscsak kiválóságok küzdenek, és remek eredményeket érnek el, és látványosan szórakoztatnak. A sportot még mindig egy pozitív atmoszféra veszi körül, a “sportszerűség” fogalma még mindig ugyanazt jelenti, nem az ellenkezőjét. Éppen ezért nem lenne szabad komoly világversenyeket olyan országban rendezni, ahol a “sportszerűséget” megcsúfolják.

Legfeltűnőbb az orosz rendezésű téli olimpia esetében volt ez, ahol minden volt, korrupció, csalás, megvesztegetés, dopping, a legaljasabb manipulációk és nem is került napvilágra minden. Putyin, a hozzá hasonlók, Orbán, Trump, Erdogan, ezek nem tudnak semmit sem tisztességesen, egyenesen csinálni, csak csalni. Ha nem muszáj, akkor is, mert nem bíznak semmiben, ami egyenesen történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.