2018. július 4., szerda

ÍGY IS ÁTVERHETIK AZ IDŐSEBBEKET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.07.04.


Egy 66 éves ügyfelet rábeszélt az ügynök arra, hogy lakásbiztosításához kössön olyan kiegészítő elemeket, amelyek csak a 65 év alattiaknak valók. A dolog úgy bukott ki, hogy a biztosító ügyintézője kérdezett rá az „indokolatlanul magas” díjra. Ha valaki azt hiszi, a dolog végül minden tekintetben megnyugtató módon zárult, téved.

Rövidesen – mint minden évben – nyári szünetre megy a pénzügyi békéltetés. A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) 2018. július 23. és a 2018. augusztus 10. közötti időszakban szünetet tart. Az utolsó meghallgatási nap 2018. július 20. péntek, az első 2018. augusztus 13. hétfő lesz. A szünet időtartama az eljárások határidejébe nem számít bele.

Az egyik, alighanem az utolsók közé tartozó döntés (valahogy mostanában meglehetősen kevés ügy kerül nyilvánosságra) mintegy 100 ezer forintot hozott egy ügyfélnek, aki nem nyugodott bele, hogy olyan biztosítást adtak el neki, amit életkora miatt eleve nem is vehetett volna igénybe. Tény viszont, hogy ő összesen 322,2 ezer forintra számított. A vita tárgya lakásbiztosításhoz kiegészítőként kötött kiegészítő elemek voltak.

A lakásban egyedül élő ügyfél a szerződéskötéskor már elmúlt 66 éves, de rásózták a baleset- és az életbiztosítást is. A neki eladott balesetbiztosítás azonban csak a biztosított 65 éves korának betöltéséig nyújt fedezetet, az életbiztosítás pedig ebben a korban csupán a biztosítási összeg 30 százalékos mértékében fizethető ki a biztosított halála esetén. A dolgot még pikánsabbá teszi, hogy a dolog úgy bukott ki, hogy az ügyfélnek a biztosító ügyintézője telefonon jelezte: indokolatlanul magas díjat fizet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.