2018. július 2., hétfő

SZÉPEN DAGAD A DIKTATÚRA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.01.


...Orbán Viktornak úgy tűnik már nincs gondja a kövér rendőrökkel, csak azokkal, akiken tetoválás van. Ez ugyanis minden bizonnyal nemzetellenes, ennek pedig nincs helye a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavató ünnepségén. Ezt úgy tudhatta meg a nagyérdemű, hogy Orbán Viktor mikrofonja bekapcsolva maradt, igy a TV kamerák rögzithették a következő mondatokat nemzetünk vezetőjétől:

.

"(…)egy tetovált volt. Mindegy, én csak egyet láttam, egy tetovált volt. De a többi rendben volt."

Hogy mégis egy tetoválás milyen formán zavar egy rendőrt, vagy katonát a munkavégzésben, azt nem tudni. De hát ha valami nem tetszik Viktorunknak, akkor az bizony nem tetszik. Az még kérdés, hogy mi módon fogják megregulázni a renitens rendőrt/katonát.

Történt azonban az egyetemmel kapcsolatban egy másik, talán kissé fajsúlyosabb eset is. A jövőhéten ugyanis a parlamentben napirendre kerül az a módosító javaslat, amelynek értelmében Gulyás Gergelyt tennék meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyszemélyes urának. Jelen pillanatban a több minisztérium közös felügyelete alá tartozó Fenntartói Testület az intézmény fenntartója. Ez azonban Gulyásék szerint lassúvá és körülményessé teszi az egyetem működtetését, ezen pedig változtatni kell.

"A modern közigazgatás és a minőségi oktatás megteremtése érdekében indokolt, hogy az egyértelmű felelősség és az irányítás a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez kerüljön" – írta Gulyás és Dunai Mónika.

Ez pedig nem jelent mást, mint a hatalom egy kézben való összpontosítását, mely a Fidesz módszere immár évek óta. Színházak és egyetemek vezetőit cserélték ki saját, párthű katonáikkal, hogy így minden döntés az övék lehessen. A törvénymódosítás szokás szerint a Fideszen múlik, így ha Orbán – előzetesen már biztosan megbeszélték – igent mond Gulyás új pozíciójára, úgy ezek után már biztosan nem lesz több tetovált, esetleg túlsúlyos diákja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. Vajon van még olyan intézmény az országban, ami nem került a Fidesz kezébe?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.