2018. augusztus 24., péntek

AKI NEM AD ENNI A FELEBARÁTJÁNAK, AZ NEM KERESZTÉNY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.08.23.


Orbán Viktor az illiberális fasiszta rendszerét kereszténydemokráciának nevezte át, mert az jobban hangzik, és ha a keresztény címkét teszi a fasizmusra, akkor arról már senki nem jön rá, hogy ez egy fasizmus, és az Európai Uniónak is befogta a száját. Pedig az Európai Uniónak arra is ugrania kellene, ha keresztény jelzővel illetett demokráciát épít, mert az is ellentétes az Unió alapokmányaival, a felvilágosult Európa értékeivel. Egy ideológiai állam sem lehet demokratikus, mert egy ideológia uralmát és elnyomását jelenti mások fölött.

De azzal, hogy ebbe az aljasságba belekeverik a kereszténységet, a megváltást, az Isten személyét, még blaszfémiát is elkövetnek, mert a kereszténység nem állami ideológia, hanem az egyén megváltása a bűn, a halál, a kárhoztatás uralma alól. A megigazult és kegyelem alá kerülő hívő ember lesz képes arra, hogy a bibliai normák szerint eéljen, és felszabadulva a bűn és a halál törvénye alól igaz dolgokat cselekedjen. Krisztusi természet része legyen. Jézus pedig arra tanít, hogy az éhezőnek enni kell adni, a szomjazónak inni kell adni. Még az ellenségnek is, eleven szenet gyűjtve az ő fejére.

Ez a Felcsúton kikelt bűnszervezet azonban minden cselekedetével bizonyítja, hogy semmi köze a kereszténységhez, a kerestzénység és Jézus Krisztus nevét gonoszságra használja, és az ördög természetét mutatja be. A fasiszmust nevezi kereszténységnek, amellyel még az embereket is félrevezeti, és abba a hamis tudatba viszi őket, hogy a keresztény az, aki fasiszta, kirekesztő, gyűlölködő, idegenellenes, rasszista és antiszemita. Ez mindennek az ellentéte, mint ami a Bibliában van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.