2018. augusztus 18., szombat

NÉZD MEG. KIT TÜNTET KI, MEGMONDOM, MILYEN KORMÁNY AZ ILYEN!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.08.18.


Egy kormány ideológiáját híven tükrözi az általa kitüntetett emberek névsora. Augusztus 20-a kiváló alkalom, hogy megvilágítsuk az Orbán-kormány szellemiségét az általa kitüntetett emberek munkásságán keresztül. A mostani kormányzati elismerések is elsősorban olyan embereknek jutottak, akik erősen megtámogatták a Fidesz politikáját a fékek és ellensúlyok lebontásával, vitatható történelmi üzenetek formába öntésével, vagy akár szervezetük hűségnyilatkozatának folyamatos hangoztatásával.

A Fidesz politikája egyerősen megosztja a magyar társadalmat, így hát nincs mit csodálkozni azon, hogy ezúttal is igencsak megosztó személyiségek kaptak kitüntetést a párt által vezetett kormánytól. Emlékezzünk csak a 2014-es választások utáni felháborodásra a Szabadság téri német megszállásos emlékmű suttyomban való leleplezése miatt. Nos, négy évet kellett ugyan várnia a kormányzat hálájára, de most megkapta a tisztikereszt polgári tagozatát Párkányi Raab Péter, a szobor alkotója.

Ha létezik gátlástalanul nyomuló közhivatalnok, akkor a nem igazán függetlenségéről elhíresült Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnöke a mintapéldánya ennek a csoportnak. Patyi András simán benyelte Orbán Viktor megalázó beszólását azt követően, hogy a választási kampányban teljesen jogosan pénzbírságra ítélte az NMB a kormányfőt, mert kisgyerekekkel parolázott. A szervilizmus magasiskoláját bemutató Patyi sűrűn elnézést kért a malőrért, aminek eredményeként az új közigazgatási bíróság vezetője lehet nemsokára. Előtte persze jár neki az elismerés, ami Magyar Érdemrend középkeresztjét jelenti számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.