2018. október 27., szombat

A NEMZETI HASZONTALANSÁG MESSZIRE VILÁGÍTÓ TORNYA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.10.27.


Hejjhó, reggel van, ébresztő! Szombatot tartunk már megint, aminek legfeljebb pszichológiailag van annyi jelentősége, hogy nem hétfő van. Ettől máris jobban érzem magam. (Ja, nem.) Majdnem olyan jó hír ez, mint hogy a katasztrófavédelem (nem győzök álmélkodni, milyen fantasztikus szó ez) már nem csak a katasztrófát védi, hanem a szemetet is szállítja. A lényeg, hogy a magyar kormányt nem lehet zsarolni ilyen hülyeségekkel. Se. Tudom, volt már szó erről tegnap reggel, de nem bírom túltenni magam rajta. Hangsúlyozom: a mindentől is megvédés kormánya olyan egyszerűbb kihívásokat sem bír abszolválni, hogy mondjuk a lakosság ne fulladjon bele a szemétbe, vagy hogy ne csótányhordák terrorizálják a világszínvonalú magyar egészségügy intézményeit. Tényleg fogalmam nincs mi lenne, ha valóban bevándorlóország lennénk, és valódi veszély fenyegetne. Azt hiszem, egy nemzeti konzultáció, és két sorosozás nem segítene át a szakadékon.

Gondolom, ezért van az, hogy inkább olyasmikkel foglalkoznak, amihez értenek. Ilyen a népnemzeti szívatás, amihez valóban világbajnok szinten értenek, ott látványosak a sikerek is. Példának okáért addig szívatták kéjes gyönyörűséggel a CEU-t (konkrétan tavaly február óta mást sem tesznek), ameddig elérték, hogy az egyetem bejelentette: ha egy hónapon belül nincs megállapodás, Bécsbe költöznek. Még ha teljesen nyilvánvaló is, hogy a példátlan szopatás és ugráltatás nem elsősorban az intézmény, hanem Soros Patásördög György személye ellen irányul, az is vastagon kiolvasható ebből a gyászos történetből, hogy a futball iránti beteges rajongás, a pofátlan harácsolásban gyökerező hatalmi téboly és a minőségi oktatás fontosságának felismerése a végtelen idő-tér kontiunuum legtávolabbi pontján sem hozható közös nevezőre.

Ennél csak az a súlyosabb, amikor az oktatási intézmény kinyírása, ellehetetlenítése ellen tiltakozókat veszi a büdös szájára a kormánypárt. A Momentum tegnap délután 6 órára időzített tiltakozó megmozdulására válaszul a szánalmas rögeszméi áldozatává vált állampárt megint azt az óvodás szintű, primitív röfögést produkálta, ami minden érdemi párbeszédet ellehetetlenít (L. Simonnak azért szóljanak, hogy ne beszéljen ki a NER-gödörből):...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.