2018. november 25., vasárnap

LEZSÁK, A PRÍMA

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2018.11.25.


Súlyos beismeréssel kezdem: nincs ismeretem Lezsák Sándor költői tevékenységéről. Nagy hiányosság ez, belátom, illenők nyomon követnem a kortárs művészeket, és én Lezsákról megfeledkeztem. Ebből következően nincs jogom azt sem megítélni, hogy alkotásai mennyire érdemlik meg, hogy díjazásban részesüljön; még az is lehet, hogy valamikor a jövőben, tanítani fogják. És ez a jövő nem is lesz olyan távoli, kiváltképp, ha a Fidesz-kormány hosszú távra rendezkedik be.

Ezzel a mondattal persze nem volt szándékom gúny tárgyává tenni Lezsák költői tevékenységét, pusztán azt akarta jelezni, hogy nehéz nem összefüggést találni a politika és a fideszes politikus művészi munkája között. A történet annyi, mint erről a portálunk is beszámolt, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete Prima díjjal tüntette ki Lezsák Sándort.

Az indoklás mondja azt, hogy a költői teljesítménye sarkallta arra a díjat odaítélő bizottságot, hogy végre elismerje Lezsákot, mint a jelenkori költészet kiemelkedő alakját. Bizonyára zsűri valamennyi tagja pontosan ismeri a fent nevezett úr költeményeit, rendelkeznek azzal a tudással is amely képes kiemelni a sok művész közül azt, aki leginkább megérdemli az elismerést és a vele járó pénz díjat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.