2018. november 25., vasárnap

NEONÁCI MAGYAROKRA CSAPOTT LE A RENDŐRSÉG DUNASZERDAHELYEN

ÁTLÁTSZÓ - DO TOHO BLOG
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2018.11.25.


Hitler dicsőítése, zsidó-, román-, szlovák származású, és nem fehér bőrszínű emberek gyalázása miatt vádolt meg tizenöt magyar nemzetiségű, szlovák állampolgárt a helyi rendőrség. Mindeközben a Fidesz propagandagépezete, illetve szlovákiai fiókszervezete, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a magyarság elleni támadásnak állítja be az akciót és megpróbálja bagatellizálni az ügyet.

Harmincegy helyiséget – ebből tizenhét házat és tizennégy egyéb zárt teret – ellenőrzött november 20-án, hétfőn 150 szlovák rendőr, együtt a Szlovák Nemzeti Nyomozóhivatal (NAKA) terrorista-elhárító egységének tagjaival Dunaszerdahely városban és környékén, szélsőséges megnyilvánulások gyanúja miatt. Az akcióról a szlovák rendőrség Facebook oldalán számolt be. Megígérték: hamarosan részletesen beszámolót tartanak az ügyben.

Másnap, november 21-én a dunaszerdahelyi DAC futballklub közleményben reagált a rendőri razziára. Hangsúlyozták: a tizenegy megosztott kép egyikén látható a klub címere is. De “az említett zászlón semmi olyan szimbólumot nem látunk, amely megszegi a Szlovák Köztársaság törvényeit.” A DAC közlemény hozzáteszi: szintén nem láttak összefüggést a NAKA akciója és a klubcímert is ábrázoló zászló között.

November 22-én a dunaszerdahelyi DAC futballklub hivatalosan bejegyzett státusú szervezett szurkolói csoportja, a Yellow Blue Supporters (YBS) “A szurkoló nem bűnöző” címet viselő közleménye szerint szurkolótársaikat “meghurcolták”, és “önrendelkezési jogaikat korlátozták.” A szurkolói fanklub közös tiltakozó akciót fog tartani következő idegenbeli meccsükön, Trencsénben, és nyomatékosan felhívják az akcióban résztvevők figyelmét, hogy “a B- Középben nincs helye a videó-, kép-és hangfelvételeknek.”

A YBS fanklub nyilatkozata mindenképp különös fordulat a fanklub vezetőjének, Domokos Roland egy nappal korábbi, a szlovák sajtónak adott nyilatkozatának fényében. Domokos november 21-én azt állította: “nem tud semmit” és a YBS DAC nevében elhatárolódott a “Felvidéki Harcosok” csoportjától. Hozzátette: azt beszélik, hogy az akcióra drogok miatt került sor csupán véletlen, hogy fanklubjuk egyes tagjai is belekeveredtek az ügybe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.