2018. november 12., hétfő

MEDDIG TŰRJÜK MÉG, HOGY A POFÁNKBA HAZUDJANAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.11.12.


Szép jó estét mindenkinek! A korábbi napok oktatási rendszerrel foglalkozó cikkeit folytatván a mai napra is jutott valami igen elkeserítő. Azt ugyanis mindannyian tudjuk, hogy a kormány – illetve annak intézményei és szervezetei – gond nélkül kozmetikázzák ki az adatokat és hazudnak magyarok millióinak. Nincs ez másképp az oktatás helyzetével kapcsolatban sem, ahol a kormány továbbra is állítja, hogy nincs súlyos mértékű tanárhiány, mindössze kisebb gondok vannak itt-ott. Ezt cáfolandó a Szülői Hang Közösség egy online kérdőívet tett közzé, melyet két hónap alatt, több mint ötezer szülő töltött ki.

Tehát olyanok, akik napi szinten látják a kialakult problémákat. Nem statisztikákat bújnak és még csak nem is az egyik minisztériumból kaptak számokat. Minden szülő pontosan tisztában van a tanárhiány súlyos következményeivel, hiszen pont az ő gyermekeik azok, akik leginkább elszenvedői ennek a rendszernek, melyben az oktatás egy jelentéktelen semmi. Nos, ez a több mint 5 ezer kitöltött kérdőív nem igazán azt támasztja alá, amit a kormány próbál elhitetni mindenkivel, annál inkább bizonyítja azt, hogy súlyos problémák vannak az oktatásban, kezdve az általános iskolákkal.

"Három gyermekem három különböző iskolában tanul, és mindegyik iskolában hiányzik matematika-, magyar-, történelem- és nyelvtanár, pedig ezek a felvételi szempontjából fontosak. A természettudományos tantárgyakat összevissza tanítják, most éppen a testneveléstanárok álltak csatarendbe."   
Kezd rögtön ezzel az erős ténnyel a HVG mai cikke, mely elemzi a beérkezett kérdőívek százait. Hogy mégis miért tart itt ma a magyar oktatási rendszer? Azért, mert a kormány nem tekinti azt fontosnak, ugyanis nincs szüksége kiművelt emberekre, azok esetleg még gondolkodni merészelnének, netalántán még véleményük is akadna, márpedig erre Orbánéknak nincs semmi szüksége. Nekik focimeccsekre járó tömegekre, a napi valóságot felfogni képtelen emberek millióira van szükségük, akik nem az egyetemek egyikéből fognak kikerülni.

Orbánék célja az emberek elbutítása, amellett, hogy mindenki mást hülyének néznek. Fiatalok százezreit zavarták el saját otthonukból, azzal, hogy egy élhetetlen közeget hoztak létre számukra. A fiatalok mellett az idősekkel sem bánnak jobban, ugyanis az egészségügyi rendszer folyamatos leépítésével jóformán halálra ítélnek százezreket országszerte. Na de visszatérve a tanárhiányhoz, lássuk milyen más vélemények érkeztek Szülői Hang Közösséghez:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.