2018. november 12., hétfő

MI VAGYUNK TÖBBEN, ÚGYHOGY AZT CSINÁLUNK, AMIT AKARUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.11.12.


Ködös, őszi jó reggelt mindenkinek! Inkább a természet boruljon ködbe, mint az agyunk, nem? De. Miután ez nem kívánságműsor, érjük be annyival, hogy vannak jó híreim, amelyeket ma sem szeretnék magamban tartani. Az első jó hír az, hogy kezdődik a vadiúj hét a diliházban. Ez azt is jelenti, hogy akinek van kedve, az befárad a munkahelyére. Például a parlamenti képviselők is várhatóan így tesznek majd, és sok egyéb bokros teendőjük mellett, mindenfélékről kérdezgetik majd a boldogkarácsonyozásért felelős migránsverő felcsúti félistent. Azt hiszem, nem nehéz előrelátni, milyen jó móka lesz. Kár, hogy miközben az elvtársak fércelgetik a törvényeket, egymást szórakoztatják és telibe szívatják, telik-múlik az életünk.

Kicsit nem figyeltem oda, és hősöm a női princípium kiteljesítésében, Novák Katalin államtitkár tegnap megint megmászta a kötelező állampárti arrogancia és pofátlanság Csomolungmáját. Csak azok kedvéért lovagolok ezen a témán, akik szerint az újabb nemzeti konzultáció gumicsont. Nem az. Hanem a Fidesz legfőbb politikája. Ugyanannyira, mint a miniszterelnöki dinasztia mocskának hatósági elsikálása. Az ordas közhelyek puffogtatása mellett minden fideszes nők példaképe simán kinyögte (mert olyan okos, és annyi önálló gondolata is van neki), hogy ez az újabb milliárdos bohóckodás nem több mint, aminek látszik: politikai eszköz a kormány már előre meghozott döntéseinek utólagos igazolására. Ezt onnan lehet tudni, hogy nem bírta ki őnagysága, hogy ne rúgjon bele a tetszhalott ellenzékbe (és ezáltal mindazokba, akik nem a Fideszre szavaztak):

"Az ellenzéki képviselők is kitölthetik a konzultáció íveit, de nincsenek annyira sokan, hogy ez megrendítse a kormány elkötelezettségét."

Vagyis nem elég, hogy síkbaromnak tekintik a populációt (a sajátjaikat beleértve), és minden fronton naponta többször előbégatják, melyek a természetesen jó válaszok, Novák asszony sem próbálja a látszatot őrizgetni, frontálisan bele az arcba: szarunk mi az eltérő véleményekre, mi vagyunk többen, úgyhogy azt csinálunk, amit akarunk. Mert a miniszterelnök úr is megmondta, hogy a kétharmaddal a háromharmadért. ITT a ma reggeli ATV-s szereplését lehet megcsodálni, legalább olyan jó, mint a fenti kirohanás.

Miután a magyar települések egy részét Orbán vejének közpénzen és szervezett csalásra igencsak hasonlatos ügyletek árán hízott ex-vállalkozása sötétbe borította, ám a fideszes madzagon rángatott független hatóságok nyomozás hiányában képtelenek voltak bűncselekményt megállapítani, Rogán azzal zabáltatja a közvéleményt, hogy ők valójában a szürkegazdaság visszaszorítása miatt törik kezüket-lábukat Semjén Zsolttal együtt. Ezt üzenték meg az MTI-vel: a szürkegazdaság visszaszorítását célozza a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozása, amely külföldi példákon alapul. Vagyis azért kell minden szállodának egy központi adattárba feltöltenie a náluk szállást foglalók adatait, mert majd ezáltal kifehéredik a gazdaság. Ez normális helyeken talán nem volna ördögtől való és be is nyelné a gyomrom, csak ebben a posztkádárista félfeudalizmusban, ahol a felső tízezer feneketlen étvágyának van kiszolgáltatva egy foglyul ejtett ország, ez inkább a sokadik rossz vicc, amit úgy adnak elő, hogy közben nem rezdül a pofájuk. Ja, az meg egyenesen szürreális, hogy külföldi jó példákra hivatkoznak azok (jó, ha Kína, vagy Oroszország a külföld, akkor nem szóltam), akik naponta kétpofára köpködik a hanyatló Európát, ahol minden szar...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.