2018. december 21., péntek

A KÉTHARMADOS HITVÁNYSÁG ELEFÁNTCSONTTORNYÁBAN HISZTÉRIKUS SIKONGATÁSNAK HALLATSZIK AZ ELKESEREDETT DÜH

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.12.21. 


Könnyű lenne ezredszerre is megállapítani és annyiban maradni magunkkal, hogy egy erkölcsileg hitvány, totálisan elmeroggyant, skizofréniára – saját bevallása szerint is – hajlamos alak fogva tartja az országot, és önkívületi állapotban, amnéziás tüneteket produkálva cinikusan tolja a nemzet jelenét és jövőjét megtestesítő rozsdás biciklit (amire 2010-ben felült és hozzágyógyult a valagához) a szakadék felé.

Ez a megállapítás körülbelül kilencedik éve péntektől péntekig érvényes, bár nem jutottunk vele semmmire. A felcsúti önjelölt és önelégült messiás pedig még mindig rendületelneül rajta tartja az egymásra lépő lúdtalpait a pedálokon. Annyi történt, hogy 5 évvel ezelőtt pénteken még nem ért csak térdig a valósághajlítás ellenére is cifra nyomorúság, amiben ma már szügyig benne állunk. Nem én találtam ki, hanem a sufnijogász úr csörtetett be a saját rádiójába és maga ismerte el, midőn a szokásos beszédes sunyulásból kifarolva engedélyezte a mikrofonok állványának, kérdezze már meg tőle, mi a szent szar van ezzel a túlóratörvénnnyel. A fényestekintetű pedig válaszolt, azaz legendás gyávaságához hűen egy, a valóságtól hermetikusan elszigetelt rádió kellemesen fűtött stúdiójából üzent a népnek.

Az van az erkölcsi vakondtúrás szerint, hogy – kétszer kétharmados fideszes országlás ide vagy oda – az embereknek mai napig problémát jelentett, hogy nem túlórázhatnak többet, ezért hozták a rabszolgatörvény néven elhíresült jogszabályt. Az emberek többet akarnak keresni, ezért többet akarnak dolgozni.

Továbbá az is van, hogy Magyarországon döbörög a munkaerőhiány, vagyis mindenki tehet egy lépést előre, „és ez jól van így.” (Vagyis csak az nem dolgozik, aki nem akar, és az nem eszik, aki nem éhes.) A törvényt tehát azért módosították ők, akik a büdös életben piaci munkát nem végeztek, mert a munkáltatóknak lasszóval kell fogniuk a munkásokat. Azokat a munkásokat, akiket elsősorban nem a jogszabályok, hanem az olyan környezet védi, ahol szükség van rájuk: „Magyarországon most ez a helyzet.” (Aha. Vagyis azért kellett a rabszolgatörvény is, mert nem az aljasnál is aljasabb jogszabályok védik a rabszolgákat, hanem. Hogyne érteném.)

Mindennek a tetejébe pláne az van, hogy le lehet szakadni a szentéletű bűnbandáról, mert ők csak jót akartak: megszüntetni azokat a buta szabályokat, amelyek eddig nem tették lehetővé a sztahanovista magyar nemzetnek, hogy többet dolgozzon, és a felét se keresse meg annak, mint amit embertársaik a hanyatló Nyugaton lényegesen kevesebb munkával megkeresnek. Aki mást állít, mint Orbán (azaz, hogy senkit nem lehet túlórára kényszeríteni), az hazudik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.