2018. december 20., csütörtök

"A MAI FEUDÁLIS MAGYARORSZÁGOT NEM AZ ESTERHÁZYAK, HANEM A SZARHÁZIAK URALJÁK!'

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: J.ZS.
2018.12.20.


„Döbrögi! Nem leszünk rabszolgák a saját hazánkban!” – ilyen és ehhez hasonló táblákkal és zászlókkal vonultak utcára a nyíregyháziak szerda. Egyes becslések szerint 500-an, de mások szerint számuk meghaladta az ezret is.

A tömeg a Kelet-Magyarország szerkesztősége előtt gyülekezett. A megyei napilapot nemrég kebelezte be a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, fideszes médiaholding. A demonstrációt a Momentum szervezte, de több ellenzéki párt csatlakozott. Az összegyűlt tömeg előtt Toldi Miklósné Vasas szakszervezet helyi vezetője, Babosi György, a Momentum nyíregyházi elnöke és a nyírségi megyeszékhely közgyűlésének ellenzéki képviselői, Lövei Csaba (független), Lengyel Máté (Jobbik), Jeszenszki András (MSZP) és Fodor István (DK) mondott beszédet.

„A mai feudális Magyarországot nem az Esterházyak, hanem a szarháziak uralják!” – mondta némi keresetlenséggel Lövei Csaba.

Elhangzott: a munkaerőhiányt nem a túlórák számának növelésével kell megoldani, az emberek a napi nyolcórás munkából szeretnének megélni. A nyírségi megyeszékhely országgyűlési képviselőjének, a sportért felelős Szabó Tünde államtitkárnak azt üzenték: ne csak avatáskor jöjjön a városba szalagot átvágni. Azt javasolták neki, hogy ismerje meg a nyíregyháziak mindennapi életét, és vegye észre, hogy már most napi 9-10 órát dolgoznak a megélhetésért. Szeptemberben derült ki, hogy a Budapesten élő államtitkár nem bízik a közoktatásban és a fővárosban egy méregdrága magániskolába járatja gyermekeit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.