2018. december 7., péntek

KISSÉ FELLÉLEGEZHETTEK A BEFEKTETŐK - MOST JÓT TETT AZ ÁLLAMPAPÍROK HOZAMESÉSE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.07.


Jót tett a kötvényalapoknak a hosszú lejáratú állampapírok hozamának elmúlt hetekben tapasztalt csökkenése. Hozamaik ennek köszönhetően kissé javultak, örömtáncot azonban senki sem lejthet, a befektetők még mindig mínuszban vannak. 

Novemberben folytatódott az állampapírpiacon a hozamgörbe laposodása. A 3-15 éves állampapír-piaci referenciahozamok 25-46 bázisponttal csökkentek; a hároméves 1,61 százalékról 1,26 százalékra, az ötéves 3,05 százalékról 2,61 százalékra, a tízéves 3,64 százalékról 3,18 százalékra, a tizenötéves 4,05 százalékról 3,81 százalékra mérséklődött.

Ennek köszönhetően a hosszú és rövid kötvényalapokban is emelkedett az államkötvények árfolyama, így a kötvényalapoké is, javítva a korábbi siralmas hozamokon. Bár a 12 havi hozamok még mindig mínuszban vannak, a helyzet valamit javult a korábbi hónapokhoz képest, az árfolyamok nagyjából a tavasz végi, nyár eleji szintre kúsztak vissza. Az éves és éven belüli állampapír-piaci referenciahozamok novemberben gyakorlatilag nem változtak. A pénzpiaci alapok hozamai sem mozdultak el a mínusz nulla körüli szintről. (A legfrissebb, részletes hozamokat itt találja.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.