2018. december 7., péntek

KÜLFÖLDIKÉNT BUDAPESTEN: 10 MELLÉKHATÁS

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Ash
2018.12.07.


Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató.

#1 Csigazabáló leszel

Mármint nem franciásan, hanem amúgy magyarosan és ez a csiga nem az a csiga, hanem a kakaós (vagy egyéb ízesítésű, melyek közül a magam részéről én nem nagyon szeretek mást), mindenesetre Ash erősen kedveli őket. Amit meg tudok érteni.

#2 Limonádét rendelsz a bárban


Buborékos víz, házi készítésű szörp, rengeteg gyümölcs – nagyjából ezekből áll az amerikai lány szerint a tökéletes limonádé. Én inkább a klasszikus változat híve vagyok, de ma már annyifélét lehet kapni, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük.

#3 Mindig legyen nálad elég apró

A legkisebb papírpénz az 500 forintos, vásárláskor viszont az eladók és a pénztárosok előszeretettel kérnek pontos összeget, akár többször is. „Nem hisznek neked és ha nincs nálad 20 forintos, te leszel a leggyűlöltebb ember a sorban” - fogalmazott Ash.

#4 Nyugodj bele a csevegés hiányába

A Helló és a Jó napot megvan, de kb. ennyi. A villamoson és a metrón többnyire csendesen ülnek az emberek még a csúcsforgalomban is. „A magyarok maguknak valók, nem szívesen cseverésznek. Gyorsan rájössz majd, hogy maradj a köszönésnél és legyél csendben” - írta.

#5 Felejtsd el a divatot vagy legyen saját stílusod

„Budapesten a divat nagyon személyes dolog. Persze rengeteg emberen láthatjuk a legtrendibb holmikat, de minden ilyen járókelőre jut egy, aki mintha egy másik évtizedből pottyant volna ide.

A stílus egyénre szabott és nem túl fontos, a ruhák jórészt praktikusak, különösen a hidegebb hónapokban. Ennek előnye, hogy gyakorlatilag bármit felvehetsz, amit akarsz és nem kell aggódnod azon, mit szólnak mások hozzá” - így Ash...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.