2018. december 22., szombat

TÖBB EZREN DEMONSTRÁLTAK A SÁNDOR-PALOTÁNÁL AZ OBÁN-KORMÁNY ELLEN...

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2018.12.21.


Éjszakába nyúlóan, több ezren tüntettek a Sándor-palotánál a kormány ellen, ellenzéki pártok politikusai és civilek szóltak az összegyűlt tömeghez.

22:54 Donáth Anna, a Momentum alelnöke arról beszélt: ez nem egy budapesti ügy, vidéken is tüntetéseket tartanak, és Európa-szerte tiltakozások vannak. „2019 az ellenállás éve lesz” – szögezte le. Ezt követően az MSZP-s Bárány Balázs azt mondta, új ellenzék született, a kormánynak pedig hozzá kell szoknia, hogy így néz ki az új ellenzéki politizálás. A liberálisok parlamenti képviselője, Bősz Anett egyebek mellett közölte: szabadidő nélkül nem lehet élni, vissza kell vonni a túlóratörvényt, Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pedig – utalva a sztrájkra – arról beszélt: januárban meg kell állnia az országnak. 

22:36 Most is több ezren vannak a helyszínen, de tudósítónk szerint sokan már elindultak haza. 

22:14 Lassan elkezdődnek a beszédek. „Elegünk van“, „Boldog karácsonyt” – skandálják a tüntetők. 

22:04 A Sándor-palota falára „O1G” feliratot vetítettek, tudósítónk jelenleg 3-4 ezer embert lát az épületnél.

21:42 Tudósítónk a helyszínről közölte, hogy megérkezett a több ezres tömeg eleje a Sándor-palotához. A rendőrök egyelőre egy sorban, félkörben veszik körül az épületet, a bejáratnál viszont nagyon sok egyenruhás van. „Szégyelld magad, János!”, „Demokráciát!” – skandálják a tiltakozók...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.