2019. január 23., szerda

ANDY VAJNA ESETE A PROPAGANDATÉVÉZÉSSEL

INDEX / KULTÚR
Szerző: SIXX
2019.01.23.


2015. október 15-én délután Andy G. Vajna egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy aláírt egy adásvételi szerződést a TV2 megvételére. A filmproducer fordulatos karrierjének legkevésbé épületes fejezete kezdődött el aznap.

Vajna azt is közölte a sajtóval, hogy Dirk Gerkens, az RTL kirúgott egykori vezérigazgatója lesz az adó főnöke, amint a GVH és a Médiatanács belemegy a tulajdonosváltásba. Gerkens felmondta a hivatalos maszlagot (imádom a tévét, a magyar piac nagyon izgalmas), de nyilvánvalóan a bosszú hajtotta, és abban a tudatban vállalhatta el a melót, ha a TV2 mögött lesz annyi pénz, amivel legyőzheti az RTL-t. Lett.

Ahogy ez ilyenkor szokásos, az új főnök (Vajna, nem Gerkens) menten tett is egy ígéretet, miszerint a TV2 két éven belül a legnézettebb adó lesz. Gerkens, aki Vajnával ellentétben nagyon is jól ismerte a magyar tévés piacot, hallgatott. A TV2 megvásárlása és NER-kompatibilissé tétele nem újkeletű terv volt, Habony Árpád Vajnán keresztül már korábban is meg akarta venni (ahogy Nyerges Zsolt pár évvel korábban az RTL-t), de mocorgott a tévé körül egy kínai kontingens is, akik letelepedési kötvénnyel érkeztek ide, és olyan hálásak voltak ezért, hogy menten meg is vették volna a tévét Rogán Antalnak. És még mielőtt lement volna a nap, a sajtó elé állt Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly, aki azt állította, hogy október 13-án megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét, amit így az ügyvezetők nem adhatták volna el Andy Vajnának, és izé, ő a TV2 tulajdonosa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.