2019. január 23., szerda

TGM: MÁR MEGINT

MÉRCE
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2019.01.23.


Már megint belefulladt 170 menekült a Földközi-tengerbe. Vagy eltűnt. Ami valószínűleg ugyanazt jelenti.

Már megint meghaltak emberek – és ki tudja, hogy még mennyien valahol, ahonnan nem érkezik jelentés – , mert ezek a fasiszta szörnyetegek rávették a közvéleményt, a közvélemény meg rávette az államokat meg Európát, hogy ölje vagy ölesse meg a menekülteket. Ma már minden európai állam (meg Európán kívül is egyre több) halálba küldi, és a várakoztatással és a kizsuppolással halálra gyötri azokat, akik életet és békét akarnak maguknak.

Egy híres magyar énekesnő kérdőre von két ellenzéki képviselőt, hogyan merészelnek tízezrével Magyarországra csődíteni olyanokat, akik még a latin ábécét se ismerik.

Megnyugtathatom Szalóki Ágit: az ellenzéki képviselők egyike, egy értelmes nő éppen Orbán tusnádfürdői találkozóján jelentette ki, hogy a „migránsellenes” népszavazáson az Orbán álláspontjára leadott szavazat a helyes. Minden magyarországi párt, így vagy úgy, a menekültek befogadása ellen foglalt állást (a DK most éppen az ukrán vendégmunkások ellen agitál).

Mindegyikük beletörődött a fajvédő kerítésbe. Ezeket nevezi a kormánysajtó naponta több százszor „bevándorláspárti” erőknek. Megnyugtathatom a szélsőjobboldali-állami sajtót: Magyarországon nincsenek bevándorláspárti erők, idézőjellel vagy anélkül.

Másutt se nagyon.

Angela Merkel pártjának új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer is kijelentette, hogy a 2015-i befogadás tévedés volt. Az Európába befogadott menekültek száma tavaly több mint 90 százalékkal (!) csökkent a korábbiakhoz képest. Európában teljes az egység. A magyarországi jobboldali-szélsőjobboldali médiák szerint Nyugat-Európa be akarja fogadni az ide tóduló színeseket és muszlimokat. Ebből egyetlen szó se igaz. De nem ismerhetik el, hogy győztek, mert akkor nem lehetne tovább uszítani Európa ellen, amely – sajnos – pont olyan, mint Magyarország.

Mindannyian – az összes államok – megérik a pénzüket. Fajgyűlölők. Fasiszták. Rohadékok. Kőszívű, önző nyomorultak. Embertelen dögök. Átkozottak. Gyilkosok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.