2019. január 27., vasárnap

ÉS AKKOR A NÉGY KARIKA KEVÉS VOLT A GYŐRI AUDISOK FIZETÉSÉNEK VÉGÉN

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.01.27.


Sztrájkba léptek a győri Audi dolgozói, eladja az állam a Budapest Bankot, elkezdődött a találgatás, mi lesz a Vajna-örökség sorsa. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Egyhetes sztrájkot hirdetett a legnagyobb szakszervezet az Audinál, mert a korábbi figyelmeztető sztrájk után még csak új ajánlatot sem kaptak a cégtől. A dolgozók 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos emelést akarnak elérni, a mozgóbér 4 százalékának beépítését az alapbérbe, a 620 ezer forintos cafetéria-keret 787 ezer forintra emelését, továbbá azt, hogy minden munkavállaló legalább egy teljes szabad hétvégét kapjon havonta, és maguk rendelkezhessenek az életkor és a gyerekek után járó szabadságnapokkal.

Az Audi szerint a szakszervezet túl sokat kér, a cég 10+10 százalék béremelést ajánlott 2019-re és 2020-ra. A sztrájkot meghirdető szakszervezetnek mintegy kilencezer tagja van, a győri Audi pedig nagyjából 13 ezer embert foglalkoztat, azaz a munkabeszüntetés azt jelenti, hogy a termelés teljesen leállt a gyárban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.