2019. január 27., vasárnap

SALLER KÉPVISELŐKNEK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MÁTYÁS GYŐZŐ
2019.01.27.


Ha jól értjük a Központi Nyomozó Főügyészségnek a jog megingathatatlan fundamentumára, az erkölcs rendíthetetlen szilárdságára alapozott, példamutatóan progresszív állásfoglalását, akkor az MTV székházában országgyűlési képviselők krudélisan agresszív mobilkamerázással zavarták meg a békésen pofozkodó, szelíden gyomorba térdeplő biztonsági őröket munkájukban. Amiért is meg fogják kapni példás büntetésüket (minimum gályarabság).

Ha valaki nem ismerné a párját ritkító dokumentumot, egy fontos részletet idézném e helyütt: „A képviselők a rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt.”

Talán emlékszünk még az 56-os sortüzek utáni kesernyésen kiábrándult iróniára, amelyik imígyen foglalta össze az eseményeket, itt Esterházy átiratában idézve: „Negyvenezer hercegprímás, herceg, gróf és báró, akik születésüknél fogva csepeli vasmunkásnak álcázták magukat, kenyérrel a hónuk alatt megtámadták a békésen lövöldöző ávósokat.”

Nem, még véletlenül sem a két eseményt akarom összevetni, hanem a szövegeket, amelyek logikája mintha hasonló volna. Csak éppen míg amott az irónia munkál, emitt a főügyészség vérkomolyan kiáltja ki az áldozatokat bűnösnek. S mint céloztunk rá, várhatóan lesz itt jóval több is a kikiáltásnál. Azért ez, mondhatni, újabb messze világló mérföldkő a NER égigérő fejlődésének legyőzhetetlen országútján
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.