2019. január 31., csütörtök

ÍGY ÉPÍTHETED A KARRIERED A GYES ALATT!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Kreatív pszichológia / KOVÁCS SZILVIA
2019.01.29.


Előző írásomban felsoroltam pár szempontot, amiért érdemes a GYES alatt foglalkozni a karrierépítéssel. (Akinek a karrierépítés szótól a hideg futkos a hátán, olvassa el korábbi írásomat, hátha változik a véleménye!)

Most néhány egyszerű ötletet is javasolnék, melyeket még azok az édesanyák is kipróbálhatnak, akiknek segítség hiányában korlátozott a rendelkezésre álló szabadideje.

Kapcsolattartás a korábbi munkahellyel

Érdemes rendszeres időközönként felkeresni korábbi munkahelyünket, babával, kisgyermekkel együtt is. Jellemzően sok cég meg is hívja egyes eseményekre, ünnepségekre szülési szabadságukat töltő munkatársait. Miért jó ez? Vélhetően szeretettel fognak fogadni és egy kis változatosságot hoz a „melegítőalsós” mindennapokba egy jó beszélgetés! Ami ennél is fontosabb, hogy folyamatosan tájékozódhatsz a cég változásairól, fejlődéséről, időben tudomásodra jutnak fontos információk. Segíteni fogja a visszatérésedet is, ha „élő” kapcsolati hálód van, ráadásul a munkáltató, vezető is érzékelheti elkötelezettségedet, motiváltságodat!

Kapcsolat építés

Természetesen nem csupán karrierépítés okán – de azért is – hasznos lehet megismerkedni a környék hasonló helyzetű anyukáival a játszótéren, vagy épp bölcsiben, óvodában. Ez elsősorban akkor jelenthet segítséget, ha a beszélgetések nem korlátozódnak a gyerektémára, hanem egymás felnőtt énjével is beszélgettek. Könnyen lehet, hogy más is örömmel mesél korábbi munkájáról, jövőbeli terveiről. Az anyukák alkotta informális háló elképesztően nagy segítséget jelenthet az élet sok területén, rengeteg hasznos információhoz juthatsz, és persze te is segíthetsz másoknak. A környék álláslehetőségeiről is értesülhetsz, melyek talán hivatalos formában nem is kerülnek meghirdetésre!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.