2019. január 3., csütörtök

MÁRKI-ZAY PÉTER: MOST RAJTUNK A SOR, HOGY MEGVÉDJÜK A MAGYAROKAT ORBÁNTÓL

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: SZLAVKOVICS RITA
2019.01.03.


Az Orbán kormányt ugyan nem sikerült leváltani tavasszal, most azonban új helyzet van, új feladatokkal: az ellenállással és az önkormányzati választásokkal lebontható a Nemzeti Együttműködési Rendszere - állítja a hvg.hu-nak adott interjújában Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom immár hivatalos elindulása után beszéltünk vele.

hvg.hu: Volt egy példátlan obstrukció a parlamentben és szinte minden nap ezrek tüntettek Budapesten. Így kívülről úgy tűnik, mintha az ellenzéki pártok azt valósították volna meg nyolc hónappal a választások után, amit nyolc hónappal a választások előtt kellett volna. Hogyan látja az ellenzék közös fellépését? Valóban mérföldkő? Eszköz lehet az obstrukció a parlamentben, a tüntetés az utcán, az általános sztrájk?

Márki-Zay Péter: A sípolás, a „cöfcöffözés” nem az én stílusom, de ettől függetlenül, már akkor bohózattá vált a parlament, amikor a legfontosabb jogszabályokat, mint a választójogi törvény vagy az alkotmány, egyetlen egy párt fogadta el, ez egy nonszensz, kvázi a rendeleti kormányzást hozták vissza. Ha az ellenzéki munka bohózatnak tűnik, akkor emlékezzünk arra, hogy a kormányzati munka is az. Ebben a környezetben bármilyen figyelemfelhívó ellenzéki akció jogos, az is eredmény, hogy legalább átment a hírekben. Ehhez láthatóan unortodox módszerek kellenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.