2019. január 26., szombat

TOVÁBBI 1,5 MILLIÁRD FORINTÉRT DOLGOZIK A VÁRBAN A WHB ÉS A GARAGE KFT. A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÉPÜLETÉN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.01.25.


Utólagos épületszigetelési és szakági építési munkákat, illetve bontást végez Tiborcz István üzlettársának cége, a West Hungária Bau (WHB) Kft. a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen a Pénzügyminisztérium leendő épületén, amelynek összköltsége ezzel már 18 milliárd forintnál jár.

Az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent tájékoztató szerint a munkákra a Nemzetgazdasági Minisztérium, jelenleg már a Pénzügyminisztérium Szentháromság tér 6. szám alatt történő elhelyezésének műemléki épületrekonstrukciója miatt van szükség, és azok még a kivitelezés első üteméhez kapcsolódnak.

A Pénzügyminisztérium leendő épületének kivitelezését több részletben bonyolítja a beruházásra létrehozott, állami tulajdonú projektcég, a PM-TÉR6 Beruházás-szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

Az első ütemre vonatkozó közbeszerzés keretösszege nettó 9,8 milliárd forint volt, amelyből a WHB-nak és a Garage Kft.-nak többek között a homlokzatot és a tetőt kellett rendbe tennie. A kivitelezés második ütemében további 7 milliárd forintot költenek az egykori királyi pénzügyminisztérium rekonstrukciójára, ezt a munkát szintén a WHB és a Garage Kft. végezheti el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.