2019. január 26., szombat

EGY KÜLÖNÖS INDONÉZ PIAC

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.01.26.


A SunMor neve elsőre ugyan kissé félelmetesnek hangzik, pedig csak a Sunday Morning Market Yogyakarta, azaz az indonéziai Yogyakarta egyik különleges piacának közkeletű neve. A Jáva szigetén található város az ország egyik fő kulturális központja. Diána (ő írt korábban Vietnamról is) írása és fotói követeznek a helyszínről.

„Aki érdeklődik a helyi piacok iránt, szereti a nem megszokott, útikönyvek által ajánlott helyszínek felkeresését és több napra marad Yogyakartaban, annak mindenképp érdemes vasárnap délelőtt ellátogatnia a SunMorra.

Ez a heti egyszeri nagy piacra, amit az UGM (Gadjah Mada Egyetem) és az UNY (Yogyakarta Állami Egyetem) közti, legalább egy kilométeres útszakaszon rendeznek meg minden vasárnap reggel 6 és 12 óra között.

Itt az élő kis házikedvencnek tartott tarisznyarákoktól a batik ruhákon át, háztartási felszereléseken keresztül a helyi ételekig minden megtalálható. Az árak kicsit olcsóbbak, mint a belvárosban, Malioboro turistaövezetében.

Aki mindenképp szeretné a teljes útszakaszt bejárni, annak érdemes minél előbb, lehetőség szerint már reggel, 8 óra előtt a helyszínen lenni, mivel 9 óra után már tömeg van, és nehézkes a mozgás a standok között.

Itt annyira nem foglalkoznak a turistákkal oly módon, hogy minden útszélen leszólítják, hogy vásároljon náluk vagy éppen a riksás ordít utána, hogy hova akar menni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.