2019. február 11., hétfő

A JUSZTISEMBER

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2019.02. 10. 



...Orbán gyakorlatilag folyamatos konfrontációival minden vörös vonalat átlépett, és ennek eddig még semmi következménye nem lett. Az, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország, a belpolitikában még elmegy, node, a külpolitikában? Igaz, a Néppártnak szüksége van a Fideszre, még ha egy jellemtelen, sunyi társaság is. Ráadásul ott van a kölcsönösségen alapuló gazdasági kártya: az autóipar. Orbán tudja ezt. Tudja, hogy bármikor kijátszhatja ezt a gazdasági kártyát – stratégiai fontosságúnak minősítette a német összeszerelő üzemeket? Ki nem szarja le? Bármikor keresztbe tehet neki k – és nincs kétségem a felöl, ha szükséges, gátlás nélkül meg is teszi – mint ahogy a Néppárton belül is arra fújja fel magát, hogy a CDU és a PiS mellett a harmadik meghatározó erővé váljon a Fidesz.

A jusztis ember arra játszik, hogy a folyamatos konfrontációjával, a mindenkivel szemben állásával egyszer eléri azt, hogy – jobb a békesség, mert a világ politikusai általában szeretnek a konfliktusokból kompromisszumok útján kijönni (kivéve Orbánt, aki továbbra is az ordító egér maszkját viseli) – némi engedményt tesznek neki, és nem verik – legalábbis nem közvetlenül – orrba.

Ebben az esetben máris győztesnek érezheti magát. Pont, mint a sakkozó galamb: szétrúgja a bábukat, oda szarik a táblára, és kijelenti: ő győzött.

Persze, egy galambleves is finom tud lenni…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.