2019. március 28., csütörtök

ELKESEREDETT, DEMORALIZÁLÓDOTT ÁLLOMÁNYRÓL BESZÉLNEK A RENDŐRÖK

INDEX
Szerző: BOHUS PÉTER
2019.03.28.


Régóta tapintható a bérfeszültség a rendőrségen belül, de az elégedetlenség már országos jelleget öltött. Elsősorban az alacsony, megélhetésre sem elég fizetések és juttatások körül zajlik a harc, de a megélhetésüket féltő rendőrök már fundamentális problémákkal szembesülnek.

A rendőrségi közhangulatra jellemző, hogy információnk szerint nemrég az országos rendőrfőkapitánynak kellett Miskolcra utaznia csillapítani a kedélyeket, miután valaki egy O1G feliratot pingált a miskolci kapitányság egyik liftjébe. Ezzel kapcsolatban a Borsod megyei rendőrségnek küldött levelemre nem kaptam választ.

Balogh János országos rendőrfőkapitány miskolci látogatása azonban csak olaj volt a tűzre.

"Hazudoznak összevissza. Elkeseredett és demoralizálódott az állomány."

Rendőrségi online fórumokon izzik a fal (ezekből idézünk még többet mindjárt), és az Index forrásai is arról beszéltek, hogy a kapitányok bár észlelik a baljós előjeleket, nem tudnak segíteni. Az országos és a megyei kapitányok körlevélben kértek kitartást, elismerve azt, hogy a jelenlegi fizetésekkel nehéz boldogulni.

"A rendőrök szemét kiszúrják egy 130 000 forintos fizetéssel, miközben mennyi juttatást vettek el ez évben, többek között: cafeteria. Már nem lehet 100 000 forintot kiutalással kérni, mindent Szép kártyára lehet tenni. Teljesítményjuttatás: a felére csökkentették, ki van adva, minden osztályon maximum a fele kaphat teljesítményjuttatást. Tavaly és előtte 2x70 000 forintot kaptam májusban és októberben jutalomként, most ebből nulla forintot kaptam."

Bár a rendőri vezetők a szakmai elhivatottságra számíthatnak, nemrég egy vonaton pont fültanúja voltam egy rendőr kifakadásának, aki arról beszélt, hogy több napra kapuszolgálatra osztották be, és hogy ő ezért a pénzért ezt nem csinálja tovább: a fizetéséből éppen csak kifizeti az albérletét, és konkrétan nem marad semmije, miközben a hazautat is saját zsebből kell kifizetnie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.